"Brexit" neskaidrību dēļ Lielbritānijas aviokompānija "flybmi" pārtrauc darbību (1)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"flybmi" lidmašīna.
"flybmi" lidmašīna. Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas reģionālā lidsabiedrība "flybmi" finansiālo problēmu dēļ pārtraukusi reisus un nolēmusi iesniegt bankrota pieteikumu, kā vienu no problēmu galvenajiem iemesliem minot neskaidrības saistībā ar gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Aviokompānijas sestdienas vakarā izplatītajā paziņojumā teikts, ka finansiālās problēmas radījis degvielas cenu kāpums un tas, ka neskaidrību dēļ par nosacījumiem, ar kādiem Lielbritānija 29. martā izstāsies no ES, aviokompānijai nav iespējams slēgt līgumus par lidojumiem uz ES valstīm.

"flybmi" veica reisus uz 25 galamērķiem Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Polijā un Vācijā. Lidsabiedrības galvenais birojs atrodas Īstmidlendsas lidostā Anglijā.

Aviokompānijas flotē ir 17 lidmašīnas – 14 "Embraer ERJ-145" ar 49 pasažieru vietām un trīs "Embraer ERJ-135" ar 37 pasažieru vietām.

Pagājušajā gadā "flybmi" pārvadāja 522 000 pasažieru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu