Račs: "Carousel" Eiropu nepārsteigs, bet arī "nedarīs kaunu Latvijai" (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mūziķis un dziesmu vārdu autors Guntars Račs.
Mūziķis un dziesmu vārdu autors Guntars Račs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ņemot vērā, ka Latvija jau vairākus gadus pēc kārtas nespēj iekļūt Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālā, arī šī gada Latvijas Televīzijas rīkotā konkursa "Supernova" laureāta "Carousel" dziesmas "That Night" izredzes tikt finālā ir grūti prognozēt, aģentūrai LETA pauda mūziķis un "Mikrofona ierakstu" repertuāra direktors Guntars Račs.

Račs sacīja, ka "ar Eirovīziju ir kā ar bitēm" - ir grūti prognozēt, kas starptautiskai auditorijai patiks.

Taču, izvērtējot visus "Supernovas" finālistus, viņaprāt, uz Eirovīziju tiks sūtīta "ne tā sliktākā dziesma, bet vai tā būs saprasta starptautiski - grūti spriest".

Račs norādīja, ka "Carousel" dziesma ir laba, kā arī, ņemot vērā pieejamos niecīgos finansiālos līdzekļus, priekšnesums būs pateicīgs.

"Mēs nekad nevarēsim atļauties tādus finansiālos līdzekļus šovam kā, piemēram, Azerbaidžāna. "Carousel" dziesma un uzstāšanās ir optimāls variants Latvijai - izpildītājs vienkārši un labi nodzied dziesmu," teica Račs.

Viņš domā, ka konkursa "Supernova" šī gada uzvarētāji nepārsteigs Eiropu ar savu dziesmu, bet tajā pašā laikā arī "nedarīs kaunu Latvijai".

Kā ziņots, Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Izraēlas pilsētā Telavivā Latviju šogad pārstāvēs duets "Carousel" ar dziesmu "That Night", kas sestdienas vakarā uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova 2019".

» Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēs "Carousel"

Šis priekšnesums apsteidza pārējos iepriekš atlasītos konkursa finālistus, otrajā vietā atstājot pieredzējušo konkursa dalībnieku Marku Rivu ar dziesmu "You Make Me So Crazy", bet trešajā - grupu "Laime pilnīga" ar dziesmu "Awe". Ceturtajā vietā kopvērtējumā palika grupa "Double Faced Eels" ar dziesmu "Fire", piektajā - muzikālā apvienība "Dziļi violets feat. Kozmens" ar "Tautas dziesmu", sestajā - Edgars Kreilis ar dziesmu "Cherry Absinthe", septītajā - Samanta Tīna ar dziesmu "Cutting the Wire", bet astotajā - Aivo Oskis ar dziesmu "Somebody's Got My Lover".

» Pauls: Eirovīzijā "iesim bez uguņiem" un sūtīt lirisku dziesmu ir pareizā izvēle

"Supernova" fināla priekšnesumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija "Universal Music Group" vadītājs Baltijas valstīs Petri Mannonens, kā arī pašmāju mūzikas profesionāļi - mūziķis un dīdžejs Artis Dvarioanas, dziedātāja Linda Leen un "Pieci.lv" mūzikas redaktors Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd.

"Supernova" piektajai sezonai kopumā tika pieteiktas 83 dziesmas, no kurām 64 atbilda konkursa nolikumam.

Kopumā šā gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos, kas notiks šā gada 14. maijā un 16. maijā, savukārt fināls ir plānots 18.maijā Telavivā, Izraēlā. Latvija startēs otrajā pusfinālā 16. maijā. Vieta finālā automātiski nodrošināta tā saucamajam "lielajam pieciniekam" - Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Lielbritānijai, kā arī 2018. gada uzvarētājai Izraēlai.

Fotogalerija: "Supernova 2019" fināla ģenerālmēģinājums

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu