Tapusi iepazīšanās aplikācija govīm - "Tudder"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Govis. Ilustratīvs attēls.
Govis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Izrādās, ne tikai cilvēkiem nepieciešamas iepazīšanās aplikācijas - tagad tās pieejamas arī govīm. Jaunā aplikācija darbosies līdzīgi kā "Tinder", dodot iespēju lopkopjiem atrast vispiemērotāko otro pusīti savai govij, vēsta "ABC News".

Anglijā lauksaimniecības uzņēmums "Hectare Agritech" izveidojis aplikāciju pēc "Tinder" parauga.

Tā ļauj lopkopjiem atlasīt savām vajadzībām atbilstošāko liellopu pēc svara, atrašanās vietas, attēliem un citām kategorijām. 

Lietojot aplikāciju, akceptējot vai noraidot piedāvājumu, tiek atskaņota govs māvieniem līdzīga skaņa. 

Uzņēmuma vadītājs Dags Bairners atzīst, ka saderības meklēšana, izmantojot aplikāciju, ļoti labi noder šķirņu selekcijai, lai katrs konkrētais lopkopis spētu uzzināt visu par sev interesējošo dzīvnieku.

"Šāda tipa aplikācija ir daudz piemērotāka dzīvniekiem, ne cilvēkiem," atzīst Bairners.

"Tie, kuri izmanto šo aplikāciju, tiek arī savienoti ar biržu, kurā iespējams pirkt un pārdod savas akcijas. Interesents var sazināties ar konkrētās saimniecības īpašnieku un izteikt piedāvājumu, taupot savu laiku un naudu," atzinīgi vērtē aplikācijas radītājs, piebilstot, ka "mums ir vairāk nekā 40 tūkstoši meklējumu pēdējo 24 stundu laikā. Tas nozīmē, ka viens no trim lopu audzētājiem ir veicis meklēšanu mūsu aplikācijā."

Piensaimnieks Ādams Dženkins uzskata, ka aplikācijas popularitāte varētu plesties plašumā un viņš redz tai pielietojumu:

"Tā ir jautra, un tas ir jauks laika kavēklis," atzina Dženkins minot, ka "cilvēki, kuru dzīve ir saistīta ar piensaimniecību un govīm, tās ļoti mīl un rūpējās par viņām."

Fermeris gan jokojoties norāda, ka pirms aplikācijas lietošanas viņam būs jākonsultējas ar savām "meitenēm", lai noskaidrotu vai viņam nav nekas iebilstams: 

"Man jāaprunājas ar Brouniju un pārējām meitenēm, lai noskaidrotu, ko viņas patiesībā vēlās."

Savu mīlestību pret govīm Dženkins izrāda regulāri, daloties ar video un attēliem vietnē "Twitter". Nesenie Valentīndienas svētki nebija izņēmums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu