Laimīgais, kurš loterijā vinnēja 1,5 miljardus, nav izņēmis laimestu – zaudējumi gaidāmi visiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Kāds ASV Dienvidkarolīnas štata iedzīvotājs uzstādīja jaunu pasaules rekordu, loterijā laimējot 1,537 miljardus – šī ir lielākā balva, kas kādreiz iegūta vienas vienīgas laimīgās biļetes dēļ. Taču šajā stāstā ir kāds “bet”.

Izloze notika 23. oktobrī, taču laimesta ieguvējs vēl nav parādījies. Saskaņā ar loterijas noteikumiem viņam tiek dotas 180 dienas, kuru laikā saņemt balvu, un 120 dienas no tām jau ir pagājušas. Kā ziņo loterija, laimīgā biļete tika iegādāta Simsonvilles nomalē, kādā degvielas uzpildes stacijā. 

Ja nākamo divu mēnešu laikā anonīmais cilvēks nepieteiksies, laimestu neviens nesaņems un visa summa tiks atgriezta loterijas balvu fondā 44 štatiem, kuri piedāvā konkrētās loterijas izlozes.

Zaudējumi gan neskars vien laimīgās biļetes īpašnieku – Dienvidkarolīnas štats zaudēs aptuveni 70 miljonu ASV dolāru ienākuma nodokli, kas tiktu iekasēts no laimesta izņemšanas. Savukārt degvielas uzpildes stacija, kurā tika iegādāta biļete, tiks atstāta bez 50 000 ASV dolāru jeb procentiem, kas tai pienākas no laimesta.

Nozares eksperti uzskata, ka laimīgās biļetes īpašnieks, iespējams, nogaida, konsultējoties ar advokātiem un nodokļu konsultantiem, pirms iet un piesakās laimesta saņemšanai.

Neskatoties uz to, ka oktobra laimesta apjoms ir pārsteidzošs, lielāko “džekpotu” sarakstā tas ieņem tikai otro vietu. Pirmajā vietā joprojām ir 1,586 miljardu ASV dolāru lielais laimests, kas 2016. gadā tika izspēlēts trim laimīgo biļešu ieguvējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu