Novaja Zemļas arhipelāgā atcelts leduslāču dēļ izsludinātais ārkārtas stāvoklis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Krievijas Novaja Zemļas arhipelāgā atcelts pirms nedēļas izsludinātais ārkārtas stāvoklis, kas tika ieviests leduslāču pieplūduma dēļ Belušja Gubas apmetnē, pirmdien paziņojusi vietējā administrācija.

Novaja Zemļas arhipelāga administrācija paziņoja, ka leduslāči atstājuši apdzīvotās teritorijas, tostarp Belušja Gubas apmetni, kuras tuvumā uzturējās vairāk nekā 50 lāči, epizodiski ieklīstot apmetnes teritorijā.

"Nav iespējams aizbēgt no leduslāča," tobrīd brīdināja administrācija, norādot, ka barības trūkuma dēļ lāči var pievērst uzmanību citiem potenciālajiem barības avotiem, tostarp cilvēkiem.

Krievijas vides dienests atteicās izdot atļauju leduslāču medībām, jo šie dzīvnieki iekļauti apdraudēto sugu sarakstā.

Arktikas ledāju kušana spiež leduslāčus barības meklējumos migrēt tālāk uz dienvidiem un tuvāk cilvēku apdzīvotām teritorijām.

Krievijas armija pagājušajā nedēļā norādīja, ka, gaisa temperatūrai krītoties, sākusi veidoties jauna ledus kārta, kas varētu aizvilināt lāčus pie to dabīgā medījuma - roņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu