"Mums šeit ir bail sēdēt!" Liepājas publisko tualešu darbinieces cīnās ar nevaldāmiem pusaudžiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFI

Apmētāšana ar sniegu, ledus gabaliem, akmeņiem, rupja nolamāšana – to visu spiestas piedzīvot Liepājas sabiedrisko tualešu darbinieces. Viņas ceļ trauksmi par pusaudžu uzvedību, kuras dēļ baidās doties uz darbu. Jūtas pazemotas un apdraudētas, vēsta raidījums Bez Tabu

Līgas kundze strādā par publiskās tualetes dežuranti Liepājas centrā, Lielajā ielā 18. Jo īpaši viņu un kolēģi pusaudži terorizējot kopš pērnā gada rudens.

"Viņi ir no 11 līdz 14 gadus veci. Tie ir tie trakākie. Vecāki nē, tie ir pieklājīgi, bet šie ir ļoti neciešami.

Piemēram, kādus 12 gadus vecs puišelis pienāk pie lodziņa, iebāž tur degunu un saka: ”Mожно посрать?!” Tad atkal atkārtoja: ”Es varu par velti padi*st?” Nu tāda valoda jāklausās!

Pat jābrīnās, kur viņi to visu ir iemācījušies tādā vecumā?" stāsta Liepājas publiskās tualetes dežurante Līga. 

Nevaldāmo pusaudžu redzeslokā nonākusi arī cita publiskā tualete, stāsta Līga.

"Tur, kur promenāde. Tur tās tualetes. Arī tur meta iekšā pa lodziņu. Tur arī naudu bija nozaguši, cik es zinu. Viena no darbiniecēm gribējusi viņus fotografēt. Viņi pēc tam nogaidīja, kad viņa [darbiniece] gāja mājās.

Kādi pieci, seši knauķi aplenca darbinieci. Garām gāja kaut kāds vīrietis, kuru darbiniece pasauca palīgā, tad viņi [pusaudži] aizmuka.

Mums šeit ir bail sēdēt! Nezinām, kurā brīdī un kas var nākt pa galvu. Kad bija skolas brīvlaiks, nāca te katru vakaru kā uz darbu. Kā vilku bars," stāsta sieviete.

Liepājas pašvaldības policijā informē, ka šādas darbības pret sabiedriskās tualetes darbiniekiem un pašām tualetēm varētu traktēt kā sīko huligānismu. Tomēr darbiniece Līga saka, ka viņa un kolēģe vairākkārt vērsušās pēc palīdzības pie kārtībsargiem, tomēr palīdzību nav sagaidījušas.

”Policisti saukti daudzas reizes, bet, kad viņi [pusaudži] ierauga to mašīnu, aizmūk tālēs zilajās uz vienu vai otru pusi,” teic Līga.

Kad ieradušies likumsargi, tīņi patiesi aizmukuši, pēc vizuālā raksturojuma apkaimē nav atrasti, apstiprina Liepājas pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš. Pašvaldības policijā informē, ka kārtībsargi pēc sūdzībām par pusaudžu uzvedību cītīgāk uzrauga kārtību apkaimē.

Līga ir neizpratnē, kāpēc Valsts policija atteikusies ierosināt kriminālprocesu.

Bērnus līdz 14 gadu vecumam pie atbildības saukt nevar, piemērojams audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis, savukārt pēc 14 gadiem pusaudzis var ”nopelnīt” administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu vai var tikt saukts pie kriminālatbildības, ja ir nozieguma sastāvs, informē Valsts policijas pārstāvis Ukstiņš.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu