Vīrieti aizved uz slimnīcu, bet vēlāk viņš attopas bezpajumtnieku patversmē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Kad Ieva un viņas brālis ieradušies pie tēta Siguldā, sapratuši, ka tētim steidzami nepieciešama medicīniskā palīdzība. Cietis negadījumā, bijuši sasitumi, nobrāzumi un zilumi. Izsaukuši neatliekamo medicīnisko palīdzību. Mediķi pieņēmuši lēmumu vest vīrieti uz slimnīcu. Meita sašutusi, ka beigās tētis atradies nevis medicīnas iestādē, bet gan bezpajumtnieku patversmē, vēsta raidījums Bez Tabu.

Pēc pāris stundām, jau pēc pusnakts, Ieva saņēmusi telefona zvanu no tēta, kurš zvanījis no nepazīstama numura, lai atbrauc viņam pakaļ uz bezpajumtnieku patversmi. 

Meita sašutusi, kāpēc neviens no medicīnas personāla nav viņu informējis, ka tēti pārved uz patversmi, jo ātrās palīdzības darbiniekiem norādījusi savus tālruņa numurus, uz kuriem jāzvana, ja ir nepieciešamība.

Pazudis arī viņa mobilais tālrunis. Kad tētis devies uz slimnīcu, pati ielikusi somā gan mobilo tālruni, gan tā lādētāju. Slimnīcā tētim telefona vairs neesot bijis, tas maksājis gandrīz 800 eiro, taču ne jau par tālruni visvairāk sašutusi, bet par to, ka tētim netikusi sniegta arī pienācīga medicīniskā aprūpe un neesot paziņots tuviniekiem, ka tētis tiek aizvest uz patversmi.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve kategoriski noraida pārmetumus.

Kad pacients saņēmis visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību, mediķi pieņēmuši lēmumu, ka viņam nav nepieciešams palikt stacionārā. Slimnīcā netiek atstātas personas, kas ir alkohola reibumā.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve norāde, ka neesot viņu pienākums sazināties ar tuviniekiem, ja pacientam nav nepieciešams uzturēties slimnīcā un viņš tiek laists mājās. Tā kā vīrietis apgalvoja, ka pats esot sazvanījies ar tuviniekiem un viņu atbilde bijusi, ka viņi nebrauks viņam pakaļ, tad vīrieti nogādājuši uz sociālās aprūpes centru.

Raidījums sazinās ar Veselības inspekciju. Tās pārstāvji aicina rakstīt iesniegumu slimnīcas administrācijai, ar lūgumu izskatīt sniegtā pakalpojuma kvalitāti. Ja pacientu kvalitātes kontroles dienesta atbilde neapmierinās, tad rakstīt iesniegumu Veselības inspekcijai un gadījumu izmeklēs.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve akcentē, ka slimnīcai (un ne tikai viņu) ir izveidojusies milzīga problēma ar pacientiem, kuri ilgstoši atrodas stacionārā un tuvinieki nebrauc viņiem pakaļ, īpaši tas attiecas uz gados vecajiem un nevarīgajiem sirmgalvjiem Intensīvās terapijas nodaļā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu