Ankipāns: Ticu tam, ka būsim izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns tic tam, ka vienībai izdosies iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā.

"Dinamo" pirmdien savā regulārā čempionāta pēdējā mājas spēlē ar rezultātu 5:0 (0:0, 2:0, 3:0) pārspēja līgas pastarīti Bratislavas "Slovan", izcīnot pārliecinošāko uzvaru sezonā.

"5:0 ir liels rezultāts, bet lielāka nozīme ir tam, ka ieguvām divus punktus. Zinājām, ka pretiniekiem ir problēmas ar sastāvu. Ja pagājušajā spēlē bija apstākļi, kas mums neļāva otrajā periodā kāpināt tempu, tad šoreiz tas izdevās un piespiedām pretinieku kļūdīties. Tas izšķīra spēles likteni, un rezultāts bija likumsakarīgs. Paldies par izpildītu spēles uzdevumu un pelnīti iegūtiem diviem punktiem," stāstīja Ankipāns.

Pēdējās spēlēs ievērojamu progresu parādījušas "Dinamo" trešā un ceturtā maiņa.

"Viņi ļoti uzcītīgi strādā un izpilda visus uzdevumus, līzdami uz vārtiem un meklēdami atlēkušās ripas. Viss notiek, tas ir ļoti labi un apsveicami," teica Ankipāns. "Mums ir spēles ik pa divām dienām, tāpēc beigās pietaupījām līderus."

Atskatoties uz līdzšinējo sezonu, pats grūtākais nogrieznis bijis, kad komandai bija saspringts grafiks.

"Bija smags posms, kad bija padsmit spēles katra ik pa pāris dienām. Bija aizķeršanās ar lidojumiem un visādas tādas ķibelītes. Tāpat bija grūti atjaunoties, kā arī piezagās savainojumi. Neaudz iebuksējām, bet visām komandām ir vienādi apstākļi. Esmu pateicīgs, ka esam to visu pārvarējuši un cīnāmies par izslēgšanas turnīru," atklāja Ankipāns.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās Maskavas apgabala "Vitjaz" vienības viņi atpaliek vairs tikai punktu, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl divas spēles, kurās var gūt četrus punktus.

Latvijas komandai regulārajā čempionātā vēl jātiekas ar Čerepovecas "Severstaļ" un Maskavas CSKA komandām, savukārt "Vitjaz" jāspēkojas ar Minskas "Dinamo" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem, bet "Soči" vienībai, kas rīdziniekus apsteidz par diviem punktiem, jāmēro spēki ar Maskavas "Spartak" un Bratislavas "Slovan" komandām.

"Pats galvenais ir attīrīt galvu. Čaļi ir gatavi cīnīties. Esam vairākkārt pierādījuši, ka tiekam galā ar sarežģītām situācijām. Ticu tam, ka būsim "play-off"," uzsvēra Ankipāns.

Tāpat "Dinamo" galvenais treneris atklāja, ka regulārā čempionāta pēdējās divās spēlēs nevarēs palīdzēt uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un aizsargs Uvis Jānis Balinkskis.

Tāpat arī "Slovan" galvenais treneris Vladimīrs Oršāhs secināja, ka šajā mačā traucējušas sastāva problēmas.

"Bija smaga spēle, kuru aizvadījām ar trim maiņām. Pieļāvām dažas kļūdas un neizdevās gūt vārtus. Bijām nedisciplinēti, tāpēc uz ko citu nevarējām cerēt. Paldies spēlētājiem par pašatdevi," teica Oršāhs.

Rīgas "Dinamo" ar 60 punktiem 60 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet "Slovan" ar 33 punktiem 60 mačos ir pēdējā vietā visā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu