Nemiro padomnieci - blogeri Beatu Joniti stāties politikā aicinājusi Inguna Sudraba (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23 gadus vecā Beata Jonite, kura līdz šim bija pazīstama kā modes blogere, jau mēnesi ir ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomniece sabiedriskajās attiecībās. Izdevumam "Privātā Dzīve" Jonite atklāj, ka ar politiku Latvijā viņa saskārusies jau pirms diviem gadiem. 

Jonite izdevumam stāsta, ka bija tikko uzrakstījusi diplomdarbu, kad kādā pasākumā viņa satika Ingunu Sudrabu. "Sudraba man izteica priekšlikumu, lai pēc augstskolas beigšanas stājos viņas partijā. Toreiz man nebija mērķa iet politikā, taču tad, kad atgriezos no mācībām Lielbritānijā, man piezvanīja ģimenes paziņa Linda Liepiņa. Viņai bija vajadzīgs cilvēks, kurš palīdz biroja darbā," savu politisko gaitu pirmsākumus atminas Jonite.

Kā zināms, Jonite pēc tam no partijas KPV LV Rīgas saraksta startēja 13. Saeimas vēlēšanās. Lai arī viņu neievēlēja, viņa kļuva par Alda Gobzema palīdzi, un drīz vien pēc tam par Ralfa Nemiro padomnieci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bea jonite (@beajonite) on

Jau vēstīts, ka Jonite iepriekš bijusi aktīva sociālo tīklu lietotāja un vietnē "Youtube" regulāri publicējusi video. Cita starpā arī tādu, kurā stāsta, ka ir sodīta par braukšanu reibumā - viņa pat piecas diennaktis pavadījusi "septītajās debesīs".

Sarunā ar TVNET viņa pastāstīja, ka šis notikums ir tāla pagātne un viņai par notikušo vēl joprojām ir milzīgs kauns. Jonite pie stūres reibumā pieķerta 2016. gadā. Viņa uzsvēra, ka video netaisās slēpt, jo neesot jēgas bēgt no pagātnes. Tāpat šo atgadījumu nevar izmantot pret viņu, jo pati par to publiski ir runājusi. 

Vien dažas dienas pēc Jonites stāšanās ekonomikas ministra padomnieces amatā viņa sociālajos tīklos publicējusi video, kurā vēršas pie tās sabiedrības daļas, kura nievājoši izteikusies par Joniti, viņas vecumu un atbilstību savam amatam. "Kāpēc šai vienai daļai Latvijas iedzīvotāju, kuri tik skaļi bļauj internetā, jauna sieviete automātiski asociējas ar kaut kāda veida prostitūtu vai neintelektuālu radījumu?" - vaicā Jonite, piebilstot, ka viņai ir divas vidusskolas izglītības un augstākā izglītība ekonomikā un politikā.  

Video noslēgumā Jonite skumji nosaka: "Ja es būtu vīrietis, es droši vien ar šādām problēmām nesaskartos. (..) Tas ir patiesi bēdīgi, ka 2019. gadā man vispār būtu jārunā par šādu tēmu, jo tas kaut kādā ziņā parāda to, cik ļoti Latvijas sabiedrība ir varbūt pat atpalikusi šādā ziņā."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu