Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Samesti kaudzē automašīnas kravas nodalījumā: Atklāts, kā apbedīšanas birojs Igaunijā pārvadā nelaiķus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zārks. Ilustratīvs attēls
Zārks. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Igaunijā pamatīgu skandālu izraisījušas televīzijas sižetā publicētas fotogrāfijas, kurās redzams, ka vietējais apbedīšanas birojs "Viru matuseteenused" pēc bērēm nelaiķus pārvadā, burtiski sametot tos kaudzē automašīnas kravas nodalījumā. Uzņēmums bāzēts Rakverē, bet savus pakalpojumus sniedz visā Igaunijā, vēsta portāls "Postimees".

Televīzijas kanāla "Kanal 2" raidījums "Kuuuurija" apbedīšanas birojā notiekošo sāka pētīt pirms vairākām nedēļām, kad žurnālistu rīcībā nonāca bijušā darbinieka uzņemtas fotogrāfijas ar šķebinošiem skatiem.

Attēli parāda, kā birojs apietas ar mirušajiem - nelaiķi, ko pēc atvadīšanās no radiem un draugiem ved uz krematoriju, samesti kaudzē auto kravas nodalījumā. 

Lai arī temats ir jūtīgs, žurnālisti nolēma publiskot fotogrāfijas, lai atrastu nelaiķu radiniekus. Raidījumam atsaucās kāda sieviete, kura līķu kaudzē atpazina savu tēvu.

"Kā var tik necilvēcīgi rīkoties?" satraukta meita. 

Viņa atklāja, ka apbedīšanas birojam par bērēm samaksājusi 700 eiro. Divus simtus no tiem - par nelaiķa pārvešanu no Rakveres uz Jehvi krematoriju.

Žurnālisti noskaidroja, ka "Viru matuseteenused" ir viens no diviem apbedīšanas birojiem, kas uzvarēja valsts iepirkuma konkursā un policijas vietā transportē mirušos no notikuma vietas.

Raidījumā tika jautāts - vai policija izmeklēs apbedīšanas birojā notiekošo, neskatoties uz sadarbību? "Saistībā ar šīm fotogrāfijām policijas iecirknī pabija viens cilvēks. Tas notika 14. februārī.

Policija pārbauda faktus un sadarbībā ar prokuratūru izlems, vai ir pamats krimināllietas ierosināšanai," atbildēja policijas pārstāve.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu