"Ford" Brazīlijā slēgs rūpnīcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ingars Tenis, TVNET

ASV autobūves uzņēmums "Ford Motor Co." otrdien paziņoja, ka pārtrauc komerciālo kravas automobiļu biznesa darbību Dienvidamerikā, slēdzot rūpnīcu Brazīlijā, kas nodarbina 2800 cilvēkus.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar globālā biznesa restrukturizāciju, norāda kompānija.

Šajā rūpnīcā "Ford" ražo "Cargo" modeļa kravas automašīnas, "F-4000" un "F-350" pikapus, kā arī "Ford Fiesta" vieglos automobiļus.

Uzņēmums darbību šajā rūpnīcā veic kopš 1967. gada oktobra.

Jau ziņots, ka "Ford" pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 112 miljonu dolāru (98,5 miljonu eiro) zaudējumi, salīdzinot ar 2,5 miljardu dolāru (2,2 miljardu eiro) peļņu attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar vājiem darbības rezultātiem Ķīnā un Eiropā, kā arī ar restrukturizācijas pasākumiem.

Uzņēmums janvāra sākumā pavēstīja, ka plāno īstenot vērienīgu Eiropas biznesu restrukturizāciju, ietverot arī darbvietu likvidēšanu, lai palielinātu rentabilitāti.

Tāpat pagājušajā mēnesī "Ford" paziņoja, ka ar Vācijas autobūves uzņēmumu "Volkswagen" panākta vienošanās par alianses izveidi, lai no 2022. gada kopīgi ražotu komerciālos transportlīdzekļus un pikapus, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu