Raidījums: Ja skolotājiem nepalielinās atalgojumu, sekos streiks un pikets (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc nozares arodbiedrības tikšanās ar valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV), pieņemts lēmums, ka skolotāji pošas piketam un ir gatavi rīkot streiku, ja šogad nesaņems algas pieaugumu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Viņš sacīja, ka naudas skolotāju algu celšanai budžetā nav, jo trūkst finansējuma, lai izpildītu visus solījumus, ko bija devusi iepriekšējā valdība.

Kariņš sola, ka algu palielinājumu 40 eiro apmērā skolotāji saņems četrus mēnešus vēlāk jeb - sākot no nākamā gada janvāra.

Taču nozares arodbiedrība nav gatava samierināties, ka valdība nepilda algu celšanas grafiku, kā to paredz likums. Ja finansējums netiks atrasts, skolotāji rīkos piketu. Ja arī pikets nedos rezultātu, viņi ir gatavi streikot.

"Mēs ļoti ceram, ka izpaliksim bez šādas aktivitātes, ka aprobežosimies ar finansējuma atrašanu," pauž Izglītības darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga

Arodbiedrības vadītāja brīdina, ja notiks streiks, tad vairs netiks neparedzēta skolēnu pieskatīšana, kā tas bija iepriekšējo reizi, kad streikoja skolotāji.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu