Statistika liecina, ka Rīgas pašvaldības policijā trūkst darbinieku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas Pašvaldības policijas formas tērps. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Pašvaldības policijas formas tērps. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pērn būtiski pieaudzis saņemto izsaukumu skaits, liecina Rīgas pašvaldības policijas (RPP) veiktā statistika. Tas arvien vairāk liek izjust darbinieku trūkumu -  papildus vēl vajadzētu 100 darbinieku.

RPP atskaitē par paveikto īpaši izcelta iedzīvotāju uzticēšanās likumsargiem - pērn saņemti 114 000 izsaukumu, kas ir par gandrīz ceturtdaļu vairāk nekā gadu iepriekš.

"Iedzīvotāji uzticas pašvaldības policijai un vēršas pie mums ar savām problēmām. Protams, lielu nozīmīgumu šī cipara pieaugumā ir devis mūsu tehniskais resurss jeb mobilā aplikācija, ar kuras palīdzību var izsaukt policiju un ziņot," skaidro RPP priekšnieks Juris Lūkass

Sasniegumu sarakstā municipāļi akcentē arī videonovērošanas kameru tīkla paplašināšanu.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanai pērn vairāk par 40 kamerām izvietotas Bolderājā un Daugavgrīvā. Šogad novērošanai tiks pakļauts arī Vecmīlgrāvis.

Tikmēr galvenās problēmas pašvaldības policijā ir zemās algas un personāla trūkums.

"Pagājušā gada laikā šis personāla trūkums svārstījās no 10 līdz 12%. Manuprāt, šis ir diezgan ievērojams skaitlis, varētu būt aptuveni ap 100 cilvēkiem," turpina Lūkass.

Lai iztrūkumu mazinātu, prasības pretendentiem gan pazemināt nav plānots. Vienlaikus pašvaldības policijas vārds izskan arī nelāgā gaismā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu