Kalnītis: Bruklinas "Nets" bija mūsu prioritāte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā Rodions Kurucs un viņa komanda vēlējās nonākt Bruklinas "Nets" sastāvā, atklājis Latvijas basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

Aizvadītās vasaras NBA drafta ceremonijā "Nets" komanda izvēlējās Kurucu ar 40. numuru. Savā debijas sezonā Kurucs sevi ir apliecinājis labāk nekā sākumā tika cerēts. Vidēji spēlē latvietis gūst 8,8 punktus, kā arī izcīna 3,6 atlēkušās bumbas.

Spēlētāja aģents atklājis, ka prioritāte vienmēr esot bijusi Bruklinas "Nets". 

"Ņemot vērā, cik svarīgi ir spēlētājam no Eiropas nokļūt pareizajā vietā, Bruklina bija mūsu prioritāte. Bet, kā jau mēs visi zinām, NBA drafts ir neparedzams, jo var notikt jebkas. Tomēr mums viss notika perfekti. Esmu pārliecināts, ka Bruklina ir vairāk nekā priecīga ar 40. numura izvēli," uzskata Kalnītis.

Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kurā Kurucs guva 10 punktus. 

Kā vēsta portāls "Nets Daily", aģentam esot bijusi nozīmīga loma sarunās ar Barselonas klubu, jo Kurucam vēl bija spēkā līgums ar Spānijas komandu. Kontrakta izpirkuma maksa esot bijusi 5 miljoni dolāru, taču summa esot samazināta līdz 750 000 dolāru.

Kurucs pēc NBA drafta noslēdza līgumu ar "Nets" komandu uz 4 gadiem par 7 miljoniem ASV dolāru lielu atalgojumu (aptuveni 6,17 miljoni eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu