Makrons sola apkarot antisemītismu (3)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: AFP/SCANPIX

Reaģējot uz neseno antisemītisko incidentu skaita pieaugumu, maijā tiks pieņemts jauns likums par naida runas apkarošanu tīmeklī, trešdien, 20. februārī, paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Uzstājoties ar runu Francijas Ebreju institūciju pārstāvju padomes (CRIF) rīkoto ikgadējo vakariņu laikā, Makrons norādīja, ka līdzīgs likums ir jau spēkā Vācijā.

Vācijas likums nosaka, ka naida runu saturoši ieraksti no tīmekļa vietnēm dzēšami 24 stundu laikā no brīža, kad par tiem paziņots, un atsevišķos gadījumos par šī likuma neievērošanu draud miljoniem eiro lielas sodanaudas.

Prezidents arī paziņoja, ka viņš uzdevis iekšlietu ministram Kristofam Kastanēram slēgt organizācijas, kas mudina uz naidu vai vardarbību.

Makrons arī pavēstīja, ka Francija oficiāli pieņemšot Starptautiskās Holokausta atceres alianses izstrādāto antisemītisma definīciju, kas cita starpā par antisemītismu atzīst arī anticionismu.

Šī definīcija tiek vērtēta ļoti pretrunīgi, un kritiķi norāda, ka tā ierobežo vārda brīvību un leģitīmu Izraēlas valdības kritiku.

Pērn Francijā reģistrēts 541 antisemītisks incidents, un salīdzinājumā ar 2017. gadu to skaits pieaudzis par 74%.

Otrdien, kad tūkstošiem cilvēku izgāja Francijas pilsētu ielās, lai protestētu pret pieaugošo antisemītismu, Makrons apmeklēja ebreju kapsētu Elzasā, kurā nesen 80 kapakmeņi apķēpāti ar kāškrustiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu