Audits "Rīgas satiksmē" liecina par vairāku desmitu miljonu eiro nelietderīgu izmantošanu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvaji 5. tramvaju depo teritorijā; ilustratīvs attēls.
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvaji 5. tramvaju depo teritorijā; ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

No "Rīgas satiksmē" (RS) veiktā audita secināms, ka iepriekšējā vadība tērējusi nesamērīgi lielus līdzekļus dažādu konsultantu algošanai, gadā summa sasniegusi ap miljons eiro, vēsta "TV3 Ziņas".

Kā "TV3 Ziņām" uzsvēra Anrijs Matīss, auditoriem ir lielas šaubas, vai konsultācijas vienmēr bijušas pamatotas un lietderīgas.  

Viņš gan neatklāja, kam par konsultācijām maksāts, taču iepriekš "TV3 Ziņās" ziņots, ka tās saņēmuši vairāki partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti.

Auditā secināti vēl virkne iespējamu pārkāpumu un nelietderīgu tēriņu atiecībā uz degvielas iepirkumiem, sadārdzinātām izmaksām par autostāvvietu parādu atgūšanu, banku piešķirto kredītu neatbilstošu izlietojumu, būtisku izdevumu pieaugumu maksājumiem par "Rīgas karte" pakalpojumiem.

Uzņēmumam nodarītie zaudējumi, pēc Matīsa teiktā, varētu būt mērāmi vairākos desmitos miljonos eiro. 

Šobrīd RS apsver iespējas vērsties pret RS bijušo valdi tiesā par zaudējumu piedziņu. Audits iesniegts Rīgas domes vadībai un mēram Nilam Ušakovam.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu