LFF ārkārtas kongresā piedalīsies arī UEFA pārstāvji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Gorkšs un Edgars Pukinsks
Kaspars Gorkšs un Edgars Pukinsks Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ gaidāmajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) ārkārtas kongresā piedalīsies arī Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvji, informējis UEFA nacionālo asociāciju attīstības vadītājs Zorans Lakovičs.

Kā ziņots, vairāki LFF biedri ir parakstījuši iesniegumu ar vēlmi sasaukt ārkārtas kongresu, kurā mēģinātu gāzt Kasparu Gorkšu no organizācijas vadītāja amata. Ārkārtas kongress notiks 28.februārī.

LFF, atsaucoties uz Lakoviča teikto, informē, ka ārkārtas kongresā piedalīsies vairāki UEFA pārstāvji, ieskaitot vienu UEFA izpildkomitejas locekli. Savā uzrunā LFF valdei Lakovičs aicinājis vietējo futbola sabiedrību risināt jautājumus par Latvijas futbola attīstību pārdomātā un atklātā veidā. Viņš vēlreiz apliecinājis, ka UEFA pilnībā atbalsta pašreizējo LFF vadību un tās īstenoto pārmaiņu procesu.

Lakovičs arī uzsvēris, ka UEFA ir svarīga stabilitāte Latvijas futbolā un tā saimniecībā, lai tiktu realizētas visas kopīgās izaugsmes iestrādnes.

21.februāra LFF valdes sēdei bija informatīvs raksturs un kvoruma trūkuma dēļ netika pieņemti konkrēti lēmumi.

LFF vadības opozicionāru iesniegumā, kura iniciators ir pērn ar Gorkšu prezidenta vēlēšanās konkurējošais Vadims Ļašenko, ir 21 biedra paraksts. Lai sasauktu ārkārtas kongresu, bija nepieciešami vismaz desmitā daļa no biedru atbalsta jeb 15 no 141 biedra.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pagājušā gada aprīlī, kad viņš ārkārtas kongresā vēlēšanās pārspēja Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu. Pēc statūtiem nākamās vēlēšanas paredzēts aizvadīt nākamā gada kongresā, tajā prezidentam iegūstot pilnvaras uz četriem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu