Vatikānā augstāko garīdznieku samitā tiks runāts par seksuālajiem noziegumiem katoļu baznīcā (20)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pāvests Francisks.
Pāvests Francisks. Foto: EPA/Scanpix

Pāvests Francisks ceturtdien, 21. februārī, atklājis bīskapu un augstāko garīdznieku samitu, kurā tiks diskutēts par seksuālās vardarbības novēršanu katoļu baznīcā.

Pāvests brīdināja, ka ticīgie pieprasa ko vairāk par šo noziegumu nosodījumu, un norādīja, ka sagaida konkrētu rīcību un reakciju uz šie skandāliem.

Samits norisināsies no 21. februāra līdz 24. februārim, piedaloties 190 bīskapu konferenču līderiem un reliģisko ordeņu vadītājiem.

Francisks atklāja samitu, norādot garīdzniekiem, ka viņu visu atbildība ir efektīvi reaģēt uz priesteru pastrādātajiem seksuālajiem noziegumiem pret bērniem un jauniešiem.

» Vatikāns: Katoļu baznīcai jācīnās ar "briesmoni" jeb bērnu seksuālo izmantošanu

Pāvests aicināja vadošos garīdzniekus ieklausīties jauniešos, kuri vēlas taisnīgumu, un "pārveidot šo ļaunumu par iespēju sapratnei un šķīstīšanai."

"Dieva svētie ļaudis skatās un vēlas ne tikai vienkāršu un acīmredzamu nosodījumu, bet efektīvus un konkrētus pasākumus," paziņoja Francisks.

Vairāk nekā 30 gadus pēc seksuālās uzmākšanās skandālu izcelšanās Īrijā un Austrālijā un 20 gadus pēc skandāla ASV, bīskapi un vadošie garīdznieki daudzviet Eiropā, Latīņamerikā, Āfrikā un Āzijā vai nu noliedz, ka seksuālā vardarbība un uzmākšanās ir problēma garīdznieku vidū, vai arī cenšas mazināt šīs problēmas apmērus.

» "Dieviņš grib, lai tu klusē!" Mūķenes atklāti par seksuālo vardarbību katoļu baznīcā

Francisks sasauca šo samitu pēc Čīles pedofilijas skandālu aktualizēšanās pagājušajā gadā. Apjaušot, ka viņš ir kļūdījies, Francisks solījis uzņemt jaunu kursu šīs problēmas risināšanā un vēlas tajā iesaistīt visu baznīcas vadību.

Samitā paredzēts diskutēt par cīņu pret seksuālajiem noziegumiem baznīcā, rūpēm par upuriem un šo noziegumu izmeklēšanu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu