Gripa nešķiro: Jauna vīrieša nāvē vaino ģimenes ārstu, kurš noteicis neprecīzu diagnozi un ārstēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Makare/LETA

Ozolniekos kopš 2. februāra par 28 gadus veco Jāni gan tuvinieki, gan apkārtēji nu runā pagātnes formā. Neviens nespēj aptvert, ka garā un miesā stiprais dēls pēkšņi saslims un tā arī nepiecelsies no slimības gultas, vēsta raidījums Bez Tabu.

Vēl 15. janvārī puisis saprot, ka ir nepieciešama ģimenes ārsta palīdzība, tiek izrakstītas arī zāles, taču pēc dažām dienām veselības stāvoklis pasliktinās un tuvinieki nogādā Jāni Jelgavas pilsētas slimnīcā. Jau nākamās dienas rītā puisis tiek pārvests uz reanimācijas nodaļu.

Ritot stundām uz priekšu, Jāņa veselības stāvoklis neuzlabojas, gluži pretēji, viss liecina par ļoti nopietnu slimību – A gripas vīrusu ar komplikācijām – abu plaušu pneimoniju. 

Drīz vien Jānis tiek pieslēgts mākslīgās elpināšanas aparātam. Tuvinieki regulāri apciemo uz slimības gultas guļošo dēlu, sarunājas ar viņu un tic, ka puisis visu dzird. Tomēr nedz Jelgavas pilsētas slimnīcas speciālisti, nedz arī no Rīgas atbraukušais konsultants nespēja kliedēt slikto scenāriju. Un 2. februārī uz mūžiem apstājās puiša sirds.

“Mēs neatbraucām vēl līdz mājām, bijām tepat mežā, līdz mežmalai, un zvanīja telefons, ka varat braukt pakaļ…” skarbo vēsti atminas māte.

Larisa un audžutēvs Uldis uzskata, ka dēla likteņa traģiskais pagrieziens piedzīvots ģimenes ārsta kabinetā – speciālists esot noteicis nepareizu diagnozi un nozīmējis neatbilstošu ārstēšanu.

Jelgavas pilsētas slimnīcas virsārste Solveiga Ābola apstiprina, ka Jānis slimnīcā nogādāts visai smagā stāvoklī un uzreiz ārsti metas viņa dzīvības glābšanā. Dažādu medicīnisko aparātu, caurulīšu un medikamentu ieskauts, puisis noguļ vairāk nekā nedēļu. Veiktās analīzes uzrāda sliktāko prognozi un pierāda, ka gripas vīruss nežēlo nevienu.

Gan ģimenes ārste, kura par Jāņa veselību rūpējusies kopš puiša dzimšanas, gan ārstes palīdze, kura pieņēma Jāni vizītes laikā, uzskata, ka no viņu puses izdarīts viss iespējamais.

Dažas dienas pēc Jāņa guldīšanas zemes klēpī māte saņem izrakstu no Jelgavas pilsētas slimnīcas. Iepretim nosūtīšanas diagnozei rakstīts – neprecizēta pneimonija. Larisa un Uldis nolēmuši vērsties pret ģimenes ārstu Veselībs inspekcijā, uzskatot, ka ārstes palīdzes kabinetā noteikta kļūdaina diagnoze.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu