Bordāns tikšanās laikā ar ASV vēstnieci uzsver tieslietu sistēmas prioritātes (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu sistēmā par prioritāti jānosaka lielās, būtiskās un nozīmīgās lietas, lai stingrāk apkarotu koruptīvās un naudas atmazgāšanas shēmas, ceturtdien, 22. februārī, tikšanās laikā ar ASV vēstnieci Latvijā Nensiju Petitu uzsvēris tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Kā informēja Andris Vitenburgs, politiķis vēstniecei arī norādījis, ka Tieslietu ministrijas īstenoto pasākumu rezultātā ir notikušas pozitīvas izmaiņas tiesu darba modernizācijā un tehniskajā nodrošinājumā, īpaši informācijas tehnoloģiju ieviešanā.

Savukārt šobrīd nepieciešams stiprināt Ģenerālprokuratūras vadošo lomu pirmstiesas procesu organizēšanā - policijas un prokuratūras iestādēs.

Tāpat ir nepieciešams stiprināt savstarpējo uzticēšanos starp izmeklēšanas, prokuratūras un tiesu iestādēm, lai būtu iespējams īstenot ātru un efektīvu lietu izskatīšanas procesu.

Ministra dienas kārtībā ir arī specializētās tiesas, skaidrojis Bordāns, piebilstot, ka vienlaikus jānodrošina arī tiesu sistēmas caurspīdīgums un jāpilnveido tiesu nolēmumu pieejamība.

Viņš arī atzinis, ka tieslietu sistēmā jau ir veikti dažādu starptautisko organizāciju un ekspertu novērtējumi un Latvijai ir izteikti priekšlikumi un rekomendācijas.

Vienlaikus, viņaprāt, šobrīd ir nepieciešams visaptverošs tiesvedības procesu novērtējums un gala secinājumi par turpmāk īstenojamajām reformām.

Bordāns norādījis, ka, novērtējot Starptautiskajā pretkorupcijas dienā vēstnieces pausto viedokli par tiesiskumu, reformu programma tieslietu jomā būtu atbilde vēstnieces izteiktajām bažām par tiesiskuma stiprināšanu Latvijā.

Abas puses bijušas vienisprātis, ka viens no tautsaimniecības izaugsmes priekšnoteikumiem Latvijā ir sakārtota, caurspīdīga un efektīva tiesu vara.

Sarunas laikā tika apspriesti arī citi jautājumi, tostarp, bijušo ieslodzīto resocializācijas jautājumi, īpašumu restitūcijas problemātika un kvalificētu tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku sagatavošana augstākajā mācību iestādē.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu