Kalifornijas ugunsgrēks: pēc vairāk nekā 100 dienām atrodas nelaimē pazudis suns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Suns vārdā Kingstons pēc vairāk kā 100 dienām atkal ir kopā ar saviem saimniekiem pēc tam, kad tas pazuda vispostošākajā savvaļas ugunsgrēkā Kalifornijas vēsturē, vēsta raidorganizācija BBC.

Suņa saimnieki, Balehosu ģimene, savu mīluli pēdējo reizi manīja novembrī, kad plosījās savvaļas ugunsgrēks. 12 gadus vecais suns izlēca no mašīnas, kad ģimene pameta savas mājas Paradaizas pilsētā.

Lai atrastu mīluli, ģimene izplatīja paziņojumus un sazinājās ar dzīvnieku patversmēm.

Pagājušajā nedēļas nogalē brīvprātīgie dzīvnieku ķērāji novērošanas kameru ierakstā ievēroja lielu suni. Lai to noķertu, tika uzstādītas lamatas.

"Kad svētdien aizgāju pārbaudīt lamatas, es ieraudzīju meklēto suni," pastāstīja vietējais suņu ķērājs. "Tas bija tāds prieks ieraudzīt viņu un apzināties, ka viņš būs pabarots un siltumā."

» Mediķis teju izkusušā mašīnā dodas glābt Kalifornijas ugunsgrēkos cietušos

"Kad ziņa nonāca pie manis, es izplūdu asarās," aģentūrai "Associated Press" pastāstīja ģimenes pārstāvis. "Es tik ļoti lepojos ar viņu. Nevaru tam noticēt. Viņš patiešām ir cīnītājs."

Ģimene uzskata, ka Kingstons izdzīvojis, medījot skunksus. Jau iepriekš suns medījis šos dzīvniekus, un atrašanas brīdī smirdējis tik stipri, ka brīvprātīgie to mazgājuši vairākas stundas, pirms atdeva saviem saimniekiem.

"Viņš joprojām smirdēja, lai gan izmantojām līdzekļus, kas neitralizē skunksu smaku," BBC pastāstīja viena no brīvprātīgajām.

Ugunsgrēkā, kurš pēkšņi izplatījās novembra sākumā Kalifornijas ziemeļos, kopumā tika iznīcinātas ap 18 000 māju un bojā gāja 86 cilvēki.

Fotogalerija: Paradaiza īsi pēc ugunsgrēka

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu