Laiks našķoties! Četri saldumi, kas nekaitēs tavai figūrai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Kā zināms, baltie milti un cukurs ir vislielākie ienaidnieki slaidai un tvirtai figūrai. Daudzi atsakās no saldumiem, lai nepieņemtos svarā, taču ir daži našķi, kas figūrai nekaitēs.

Pirmkārt, pilnībā atteikties no saldumiem nav nepieciešams un tas pat var kaitēt veselībai, raksta portāls "Postimees". Ja cukurs netiek uzņemt vispār, samazinās smadzeņu aktivitāte un spēja koncentrēties. 

» Ne tikai par kafiju un cukuru... Atklāta saruna ar profesoru Danilānu

Taču saldumi patiesi kaitē figūrai, tāpēc nepieciešams izvērtēt, kurus mazās devās lietot ir droši, bet no kuriem vajadzētu atteikties. Labāk izvēlēties kādu našķi, kuram ir nevis mazāks kaloriju daudzums, bet gan mazāks tauku saturs.

Zefīri

Ja tu nevari atteikties no patiešām saldiem našķiem, tad vari kā savu gardumu izvēlēties zefīru. Dienā būtu ieteicams apēst aptuveni 30 gramus šī garduma. 100 gramos zefīra ir aptuveni 300 kalorijas.

Marmelāde un želejas konfektes

Marmelādēs ir agars - dabīgs un veselīgs pārtikas želatīns. Želeju vislabāk pagatavot mājās, jo veikalos nopērkamajās var būt dažādas piedevas un krāsvielas. Arī marmelādi dienā būtu ieteicams ēst aptuveni 30 gramus.

No piena, riestiem vai žāvētiem augļiem gatavotas konfektes

Šādiem gardumiem gan rūpīgi jāizlasa sastāvs - saldumus var uzskatīt par veselīgiem, ja tajos ir mazāk nekā septiņi grami tauku. Arī šāda veida saldumus labāk gatavot mājās.

Tumšā šokolāde

Izvēloties šokolādi, jāņem vērā kakao saturs tajā - tam jābūt 75 līdz 80 procentiem. Tomēr galvenais ievērot mērenību - dienā var apēst vienu gabaliņu tumšās šokolādes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu