Par karošanu Sīrijā pret "Islāma valsti" šveicietim piespriež naudassodu (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Johans Kosars.
Johans Kosars. Foto: EPA/Scanpix

Šveices tiesa bijušajam armijas seržantam Johanam Kosaram, kurš Sīrijā kaujinieku grupējuma sastāvā aizstāvējis vietējos kristiešus pret "Islāma valsts" džihādistiem, piektdien piespriedusi naudassodu un nosacītu sodu.

Kosars ir Šveices pilsonis, bet viņa ģimenes saknes ir Sīrijas kristiešu kopienā, un par karošanu Sīrijā viņam bija jāstājas Šveices militārā tribunāla priekšā.

Apsūdzībās, ka Kosars vervējis citus Šveices pilsoņus kaujinieku grupējumiem, viņa vaina konstatēta netika, vēsta ziņu aģentūra ATS.

Tomēr tribunāls atzina Kosara vainu saistībā ap apsūdzībām, ka viņš no 2013. līdz 2015. gadam bez Šveices valdības izpildvaras atzara - Federālās padomes - atļaujas dienējis ārvalstu bruņotā formējumā.

Viņam piespriests trīs mēnešu nosacīts sods, kā arī 500 Šveices franku (440 eiro) liels naudassods.

Kosara māte ir turciete, bet tēvs ir ar Turcijas un Sīrijas izcelsmi. Pēc augstskolas absolvēšanas viņš dienēja Šveices obligātajā militārajā dienestā.

Kosars tiesā skaidroja, ka devies uz Sīriju 2011. gadā drīz pēc bruņotā konflikta izraisīšanās, lai izvērtētu tā ietekmi uz kristiešu kopienu valsts ziemeļdaļā.

Sākotnēji viņa aktivitātes pamatā bija saistītas ar humānās palīdzības jomu, bet kad viņš sapratis, ka džihādistu draudi kristiešu kopienai kļūst lielāki, viņš palīdzējis izveidot kaujinieku grupējumu - Sīrijas Kristiešu militāro padomi.

"Mums, kristiešiem, tas bija veids, kā aizsargāt sevi pret uzbrūkošo "Islāma valsti"," viņš sacīja tiesai. "Mums sevi bija jāaizsargā, vai arī mēs būtu gājuši bojā."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu