Aprit 20 gadi, kopš trīs meitenīšu un audzinātājas slepkavības Gulbenes bērnudārzā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rotaļlietas; ilustratīvs foto.
Rotaļlietas; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

22. februārī aprit 20 gadi, kopš Gulbenes bērnudārzā iegāja kāds jauns vīrietis un nogalināja trīs diendusu guļošas meitenītes un viņu audzinātāju; tolaik tikties ar slepkavu un uzdot jautājumus sanāca Gulbenes televīzijas darbiniekam Guntaram Enikam, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Interviju ar slepkavu vēlējās daudzi, taču iespēja tikties ar viņu sniegta tikai Guntaram un viņa kolēģim Imantam.

Intervija notika vairākus mēnešus pēc vīrieša ieslodzīšanas. Jau iepriekš vīrietis bija paziņojis, ka slepkavības pastrādāja ar mērķi kļūt slavenam.

Intervijas dienā vīrietis sākumā bija nerunīgs, atceras Guntars. Saruna tomēr notika, un vīrietis pastāstīja, ka viņš gribējies nogalināt pēc iespējas vairāk bērnu. Viņš gaidījis, ka grupiņā būs desmit bērnu, bet viņš pamanījis tikai trīs un tos pašus noslepkavoja. Savas rīcības motivāciju vīrietis paskaidrot nevarēja. 

Raidījums "Bez Tabu" sarunas ierakstu skatījās kopā ar Guntaru, kuram kavēties atmiņās par 22. februāri ir grūti. "Nezinu, vai šobrīd varētu tādus jautājumus uzdot," teic žurnālists.

Intervija beidzās, kameras tika izslēgtas un Guntars jau taisījās prom, kad vīrietis uzdeva jautājumu: "Jūs negribat zināt, kā es viņus nogalināju?"

"Mēs slēdzām kameru atpakaļ un rakstījām visu sīkumos, bet to neviens nekad nav redzējis, tas nekur nav rādīts," pastāsta Guntars.

Pēc notikušā bailes un sēras Gulbenē mijās ar agresiju, ko iedzīvotāji izjuta pret slepkavu. Tolaik asas diskusijas izraisīja tas, ka vīrietim nāvessoda vietā piesprieda mūža ieslodzījumu.

Ieslodzījumu vietu pārvalde raidījumam TV3 raidījumam "Bez Tabu" apstiprināja, ka vīrietis atrodas vienā no Latvijas ieslodzījuma vietām, kur turpina izciest bargāko sodu Latvijā - mūža ieslodzījumu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu