Krievijas vēstnieks: Dažādi viedokļi Latvijas un Krievijas starpā saglabāsies, bet tajā nav nekā dramatiska (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgēņijs Lukjanovs.
Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgēņijs Lukjanovs. Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijai un Latvijai saglabāsies atšķirīgi viedokļi noteiktos jautājumos, bet tajā nav nekā dramatiska, uzskata Krievijas vēstnieks Jevgeņijs Lukjanovs.

Šonedēļ Saeimā notika Lukjanova tikšanās ar deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Krievijas parlamentu. Šāda grupa bija izveidota arī iepriekšējos parlamenta sasaukumos.

Lukjanovs pēc tikšanās aģentūrai LETA pauda, ka kaut kādas "fiksētas darbakārtības" šai sarunai nebija, taču kontakti turpināsies un nākamā tikšanās varētu notikt Krievijas vēstniecībā. Konkrēts datums vēl neesot atrunāts.

Taujāts par abu valstu attiecībām, Lukjanovs tās salīdzināja ar laulību un sacīja, ka viņam martā būs kāzu 40. gadadiena. "Ja 40 gadus esam kopā, tātad viss ir labi? Nē, gadījies visādi. Tā arī šeit," piebilda vēstnieks.

» Putins: Krievija mērķēs pa valstīm, kas izvietos amerikāņu raķetes

Viņš piebilda, ka Krievijai un Latvijai ir dažādi viedokļi noteiktos jautājumos, dažkārt tie ir principiāli atšķirīgi.

"Tas arī saglabāsies. Nekā dramatiska es tur neredzu," norādīja vēstnieks.

Lukjanovs teica, ka savulaik arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) abu valstu attiecības esot nosaucis par daudzkrāsainam un vēstnieks piekrīt šādam raksturojumam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu