Šķēle: Žēl, ka sanāca pievilt sanākušos līdzjutējus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vienam no Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Aigaram Šķēlem ir žēl, ka piektdien Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē pret Spāniju nācās pievilt skatītājus, kuri arēnā bija sanākuši tik kuplā skaitā, tomēr viņš saglabā pozitīvu skatu uz pirmdien gaidāmo izšķirošo cīņu pret Melnkalni.

Latvijas izlase savā laukumā pārpildītā "Arēnā Rīga" piektdien ar rezultātu 62:67 zaudēja Spānijas valstsvienībai.

Latvijas komandai pirmais puslaiks bija neveiksmīgs, jo tā nonāca iedzinējos ar teju 20 punktiem un neiemeta nevienu no 13 trīspunktniekiem. Savukārt otrajā puslaikā vienības spēle uzlabojās, un noslēdzošajās pamatlaika minūtēs tā cīnījās par uzvaru, ko gan gūt neizdevās.

"Sākumā nespējām izbaudīt spēli, kaut ko domājām, pieņēmām nepareizus lēmumus un neuzbrukām, kad to vajadzēja darīt. Tāpēc zuda pārliecība, bet otrajā puslaikā mums vairs nebija, ko zaudēt. Skatītāji bija sanākuši un vajadzēja viņiem parādīt, ko mākam, nevis tikai nedaudz uzbumbot," žurnālistiem skaidroja Šķēle, kurš piektdien iemeta 18 punktus.

Pasaules kausa finālturnīra sasniegšanai Latvijai pret melnkalniešiem pirmdien būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru. Tiesa, valstsvienībai talkā varēs doties pieci ULEB Eirolīgas komandu basketbolisti.

"Mums ir ļoti laba komanda - tagad pievienosies pieci spēlētāji no ULEB Eirolīgas, un viss būs kārtībā," pozitīvi noskaņots ir Šķēle. "Uz Melnkalni dodamies ar Pasaules kausu galvā. Ir beidzot iespēja aizbraukt uz šāda līmeņa turnīru, tāpēc ir jāspēlē un jāizbauda. Domāju, viss būs labi."

Galerija: Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēle: Latvija - Spānija

Šķēle slavēja arī piektdien "Arēnā Rīga" sanākušos skatītājus, norādot, ka tieši viņu atbalsts Latvijas izlasi dzinis uz priekšu brīdī, kad spēle kļuva līdzīgāka, tomēr viņš arī atzina, ka noslēgumā pietrūcis veiksmes, turklāt pāris epizodēs kļūdījušies arī tiesneši.

"Tie ir spāņi, un [tiesneši] viņus respektē vairāk. Tagad jāpierāda pretējais - jātiek uz Pasaules kausu un tur jāparāda, ka arī Latvija var kaut ko sasniegt," kaujiniecisks bija Šķēle.

I grupas kopvērtējumā pēc 11 kārtām līdere ar deviņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar septiņām uzvarām seko Melnkalne, sešas uzvaras ir Latvijai, kamēr Ukrainai ir pieci panākumi. Savukārt pēdējā, sestā, ar divām uzvarām ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.auguta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu