"Time's Up" vadītāja atkāpjas no amata pēc viņas dēlam izteiktām apsūdzībām seksuāli nepiedienīgā uzvedībā

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bijusī "Time's Up" vadītāja Liza Bordersa.
Bijusī "Time's Up" vadītāja Liza Bordersa. Foto: AFP / Scanpix

Pēc apsūdzībām, kas vērstas pret dēlu par seksuāli nepiedienīgu uzvedību, no amata atkāpusies organizācijas "Time's Up" vadītāja Liza Bordersa, kas cīnās pret seksuālu uzmākšanos Holivudā un citās darbavietās ASV.

Bijusī Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) prezidente Bordersa par "Time's Up" prezidenti un izpilddirektori kļuva pagājušā gada oktobrī.

61 gadu vecā Bordersa atkāpās no amata pēc kādas sievietes "Facebook" izteiktām apsūdzībām, ka viņas dēls Gerijs Boudens juniors uzvedies seksuāli nepiedienīgi pret viņu "dziedināšanas sesijas" laikā.

Selija Gellerta laikrakstam "Los Angeles Times" pastāstīja, ka jutusies "aizskarta", kad Boudens sesijas laikā aizskāris viņas ģenitālijas, skūpstījis kaklu un berzējis savu peni gar viņas ķermeni.

Boudena advokāts noliedza, ka būtu notikusi "nepiedienīga aizskaršana vai aizskaršana bez piekrišanas", avīzei parādot īsziņu, kurā Gellerta pateicas Boudenam, nodēvējot īsziņu par "maigu, īstu un mīlošu".

"Time's Up" ziņoja, ka Bordersa pieņēmusi lēmumu piektdien paziņot organizācijas vadībai par apsūdzībām un tajā pat dienā atkāpās.

Kustība "Time's Up" tika izveidota 2018. gada janvārī pēc seksuālās vardarbības skandāla ar Holivudas producentu Hārviju Vainstainu. Kustībai atbalstu izteica daudzas slavenības, tostarp Holivudas aktrises Natālija Portmane, Emma Stouna un Rīza Viterspūna.

"Time's Up" misija ir seksuālās uzmākšanās apkarošana, kā arī finansiāla palīdzība sievietēm, kurām nav naudas tiesvedībai šādu problēmu risināšanai.

Kustība arī iestājas par dzimumu vienlīdzību, vienādām algām un aicina pieņemt likumus, kas sodītu kompānijas, kuras pieļauj seksuālu uzmākšanos darbavietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu