Ķibermaņa divnieks izcīna 6.vietu Kalgari

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Ķibermanis/Dāvis Spriņģis Pasaules kausa (PK) sezonas pēdējā, astotajā, posmā izcīnīja 6.vietu, bet sezonas kopvērtējumā finišēja otrajā pozīcijā šajā disciplīnā.

Ķibermanis/Spriņģis Kalgari aizvadīja pirmās kopīgās sacensības. Viņu starta laiks pirmajā braucienā bija 5,28 sekundes, kas bija 6.labākais. Veicot braucienu bez lielām kļūdām latvieši finišēja pēc 55,65 sekundēm. Līderis pēc pirmā brauciena bija visos šīs sezonas PK posmos divniekiem uzvarējušais vācietis Frančesko Frīdrihs, kuram Ķibermanis zaudēja 18 sekundes simtdaļas. 

Tiesa, trešajā vietā esošā Dienvidkorejas ekipāža ar pilotu Jungjongu Vonu bija vien trīs sekundes simtdaļu attālumā. 

Savukārt Ralfam Bēziņam/Mārim Priekulim padevās pagalam slikts pirmais brauciens, kas beigās lika palikt ārpus labāko divdesmitnieka. Tas nozīmēja, ka Bērziņam šī debijas PK sezona divniekos ir beigusies.

Otrajā  braucienā Ķibermanis/Spriņģis sasniedza identisku starta laiku (5,28 sekundes), bet divu braucienu summā tomēr bija spiesti atkāpties uz sesto vietu. 

Posmā uzvarēja Frīdrihs, kuram Ķibermanis zaudēja 53 sekundes simtdaļas. Vācietis uzvarēja visos šīs sezonas PK posmos divniekiem, pārliecinoši triumfējot arī disciplīnas kopvērtējumā. Savukārt Ķibermanis sezonas summā izcīnīja otro vietu divniekos.

PK posma bobslejā divniekiem Kalgari rezultāti pēc pirmā brauciena:

1.Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1.50,84;

2.Džastins Kripss (Kanāda) +0,09;

3. Johaness Lohners (Vācija) +0,23;

4. Jungjongs Vons (Dienvidkoreja) +0,36;

5. Niko Valters (Vācija) +0,44;

6. Oskars Ķibermanis (Latvija) +0,53.

Jau svētdien plkst.17.30 pēc Latvijas laika gaidāmas sacensības skeletonā kungiem, bet plkst.22.30 pirmo braucienu aizvadīs bobsleja četrinieki.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu