Daži KPV LV biedri izsaka neuzticību Artusam Kaimiņam un aicina izslēgt no partijas (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāti Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāti Artuss Kaimiņš Foto: Paula Čurkste / LETA

Kvoruma trūkuma dēļ partijai KPV LV sestdien nācās atcelt plānoto biedru sapulci, kurā bija iecerēts spriest par politiskā spēka attīstību. No kopumā 666 biedriem uz to bija ieradušies vien 220. Partijas valde neuzskata, ka KPV LV nonākusi uz iziršanas robežas, tikmēr tās biedri žurnālistiem gaiteņos dalīja iesniegumu, ar ko šodien bija plānots aicināt no partijas rindām izslēgt virkni Saeimā ievēlēto deputātu, vēsta LNT Ziņas. 

“Neesam bēdīgi, tas nav nekas traģisks, ka nav atnācis kvorums.” Ar šādu paziņojumu “KPV LV” biedru sapulci sāka politiskā spēka līderis Artuss Kaimiņš.

Tā vietā, lai lemtu par darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem un  spriestu par partijas tālāko nākotni, sanākušajiem īsas uzrunas teica “KPV LV” vadīto ministriju vadītāji.

"Visu laiku esi bijis savu kolēģu, darba biedru, draugu ieskauts mīlēts saprasts un pēkšņi vienā dienā, kad tu esi apstiprināts ministra krēslā, tu kļūsti par ienīstamāko objektu, ne cilvēku," savās pārdomās dalījās jaunā labklājības ministre Ramona Petraviča.

Esmu uzsācis ļoti nežēlīgu cīņu pret iekšējo korupciju, esmu ticies ar dienestu vadītājiem, tuvākajā laikā jūs redzēsiet acīmredzamus rezultātus, kad tiks aizturēti negodīgi cilvēki un sistēma tiks attīrīta maksimāli tik daudz, cik tas ir iespējams,” solīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

"Es gribu apliecināt visiem to, ka mēs strādājam pie OIK likvidēšanas normatīvo aktu izstrādes. Tāds ir bijis virsuzdevums, šis virziens ir ieturēts taisni un nelokāmi, un to mēs izdarīsim," norādīja partiju pārstāvošais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Ar to arī KPV LV sapulce beidzās, lai gan no zāles izskanēja vēlme izteikties, tāda iespēja partijas biedriem netika dota.

Pēc kvoruma trūkuma dēļ nenotikušās sapulces partijas KPV LV biedre Inta Akerberga LNT Ziņām iedeva iesniegumu, kurā politiskā spēka partijas biedri izsaka neuzticību Artusam Kaimiņam un desmit no šīs partijas ievēlētajiem Saeimas deputātiem un bija plānojuši aicināt partiju lemt par viņu visu izslēgšanu no partijas rindām.

Kaimiņš uzskata, ka tā ir organizēta provokācija, tomēr, viņaprāt, partijas iekšienē šķelšanās nav: "Šobrīd mēs saskaitījām, cik ir izstājušies – 19, varbūt tagad jau 21. Ne vairāk, līdz ar to tā ir tāda organizēta provokatoriska kampaņa. (Žurnālisti: No Gobzema puses?) Es negribu zināt, vai tas ir šī persona vai pretējā puse, kas šobrīd sēž opozīcijā un trin zobus, un nažus, un nevar saprast, kā viņi tur ir nokļuvuši. Viņi ir ZZS un "Saskaņa", kas grib gāzt šo valdību."

Arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzskata, ka viņa pārstāvētā partija ir stabila un neesošo kvorumu skaidro ar to, ka šodien ir brīvdiena: "Partija ir stabila, šodien ir brīvdiena, cilvēkiem, visticamāk, ir kādas citas intereses. Būs atkārtota sapulce un tiks risināti jautājumi, tā nav problēma."

Divu nedēļu laikā paredzēts sasaukt jaunu biedru sapulci. Partijas valde norāda, ka  nākamā sanāksmē nebūs tāda pati kvoruma prasība kā šodien un tajā lemttiesīgi būs tie, kas ieradīsies.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu