Ķirša un Ušakova strīds par goda aizskaršanu nonācis līdz tiesai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis.
Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes deputāta Viļņa Ķirša (V) un Rīgas mēra Nila Ušakova (S) konflikts par goda un cieņas aizskaršanu nonācis līdz tiesai, aģentūrai LETA apstiprināja Ķirsis.

Ušakovs bija vērsies Valsts policijā par to, ka pērnā gada 31. oktobra domes sēdē Ķirsis viņu nodēvēja par "korupcijas seju". Pēc iesnieguma Valsts policija sāka resorisko pārbaudi, kas, pēc Ķirša ziņām, esot izbeigta.

Ķirsis pastāstīja, ka par šo viņa izteikumu Ušakovs tagad vērsies tiesā, kur prasa piedzīt 400 eiro kompensāciju, kā arī publisku atvainošanos kādā no Rīgas domes sēdēm.

17. aprīlī lietu skatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

»​ Vilnis Ķirsis: Ušakova laiks ir beidzies

Kā ziņots, strīds ir saistīts ar notikumiem 2018. gada 31.oktobra domes sēdē, kur Ķirsis komentēja situāciju par apkures pieslēgšanu Rīgā.

Uzrunā Ķirsis paziņoja, ka situācija esot uzskatāms piemērs, kādā veidā rīdzinieki cieš "Saskaņas" politiskās korupcijas dēļ.

"Vairāk nekā 20 000 rīdzinieku, uzsākoties šai apkures sezonai, ieraudzījuši rudeni ne tikai ārpus sava loga, bet arī rudens ienācis viņu mājās temperatūras izskatā, un tas ir noticis tieši vienas partijas korupcijas dēļ. Un, ja jautā, kāda ir korupcijas seja, tad katrā domes sēdē varam redzēt divas Rīgas domes korupcijas sejas. Kamēr viņas sauļojas uz jahtas Monako, rīdzinieki salst un katru reizi, saņemot ziņu par salstošu rīdzinieku, viņi pieber ledus gabaliņu savam kokteilim un turpina svinēt dzīvi," toreiz sacīja Ķirsis.

Ušakovs tolaik skaidroja, ka vērsies pret Ķirsi policijā, jo deputāts esot melojis.

"Ir lietas, ko drīkst un nedrīkst teikt publiski. Nedrīkst atklāti melot un teikt, ka es baudu dzīvi Monako, dzerot "Mohito", lai gan sava mūža laikā esmu tur bijis divas reizes. Kaut kādām robežām ir jābūt," skaidroja mērs.

Ušakovs noliedza, ka viņu būtu aizvainojis Ķirša teiktais, par "korupcijas sejām". "Brīvā valstī var izmantot metaforas un citus mākslinieciskos izteiksmes līdzekļus. Taču savos izteikumos viņš neizmantoja vārdus "iespējams", ne "manuprāt", kas liecinātu, ka tas ir tikai viņa viedoklis, kas nozīmē, ka viņš publiski meloja," piebilda Rīgas domes priekšsēdētājs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu