Par dēla noduršanu ģimenes strīdā Lieldienās tēvam piemēro nosacītu sodu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krāsotas olas; ilustratīvs foto.
Krāsotas olas; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpils tiesa februārī piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu tēvam, kurš ģimenes skandāla laikā Lieldienās nodūra savu dēlu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Spriedums liecina, ka pagājušajā gadā apsūdzētais svinēja Lieldienas savas ģimenes lokā. Svinību laikā starp viņu un dēlu radās konflikts. Konflikta gaitā iereibušais dēls lamājies uz tēvu un ar roku pagrūdis viņu.

Lai izvairīties no tālāka konflikta, tēvs izgājis no dzīvokļa. Atrodoties uz ielas blakus mājai, apsūdzētais izdzirdējis, ka viņu palīgā sauc meita.

Pienākot pie dzīvokļa durvīm, viņš saticis meitu, kurai bijusi asiņaina seja.

Sapratis, ka dēls piekāvis meitu, vīrietis dzīvoklī mēģinājis vārdiem dēlu nomierināt, taču tas turpinājis lamāties un draudējis nogalināt.

Redzot, ka dēls nereaģē un būdams dusmīgs par dēla sarīkoto skandālu un iesišanu meitai, nolūkā pārmācīt dēlu, lai viņš turpmāk nepiekautu māti un māsu, vīrietis paņēmis virtuves nazi un vismaz sešas reizes iedūris dēlam krūškurvī un galvas apvidū.

Saprotot, ka vismaz viens no viņa dūrieniem trāpījis dēlam krūtīs, tēvs pametis nazi un izgājis no dzīvokļa. Satiekot pa ceļam meitu, viņš palūdzis izsaukt dēlam ātro medicīnisko palīdzību.

"Tādējādi persona tīši nodarīja smagus miesas bojājumus, kas viņa neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei," teikts spriedumā.

Tiesa apstiprināja prokurores un apsūdzētā noslēgto vienošanos un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz pieciem, taču piemērojot attiecīgu Krimināllikuma pantu, sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem.

Minētā likuma norma paredz, ka, ņemot vērā izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un citus lietas apstākļus, tiesai jāgūst pārliecība, ka vainīgais, sodu neizciešot, turpmāk neizdarīs likumpārkāpumus, tad tā var vainīgo notiesāt nosacīti.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu