Polijā nogāž pieminekli mācītājam, kurš apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā (1)

Video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Polijā, Gdaņskā, par pieminekļa apganīšanu un materiālu zaudējumu radīšanu apsūdzēti trīs vīrieši, kuri ceturtdienas rītā nogāza pieminekli mācītājam, kurš tiek turēts aizdomās par bērnu seksuālu izmantošanu, vēsta aģentūra "Associated Press". 

Nogāztais piemineklis veltīts mācītājam Henrikam Jankovskim. Viņš ticis apsūdzēts par jaunu zēnu seksuālu izmantošanu, taču izmeklēšana tika pārtraukta 2003. gadā.

Piemineklis netika iznīcināts, jo kritiens tika mīkstināts ar automašīnu riepām.

Nesen vismaz divi citi cilvēki Polijas medijiem apgalvojuši, ka mācītājs viņus seksuāli izmantojis, kad viņi bijuši nepilngadīgi.

Sestdien tuvējās ostas darbinieki pieminekli nostādīja atpakaļ vietā.

Piemineklis ir par godu tam, ka Jankovskis bija ievērojams aktīvists cīņā pret komunismu 80. gados. Kustība, kas Polijā iestājās par demokrātiju, savulaik aizsākās tieši ar ostas darbinieku protestiem.

» "Braucām pie mācītāja darīt to lietu." Viens no priestera Zeiļa lietā cietušajiem atklāj piedzīvoto

Gdaņskas mēra vietnieks Pjotrs Grezelaks pauda, ka pieminekli nevajadzētu aiztikt, līdz abas konflikta puses izveido dialogu un noskaidro patiesību par mācītāju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu