Šici izcīna sudrabu sezonas noslēdzošā PK posma sprinta sacensībās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Juris un Andris Šici
Juris un Andris Šici Foto: EPA/Scanpix

​Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici svētdien Sočos izcīnīja sudraba godalgas sezonas noslēdzošā - devītā - Pasaules kausa Sprinta kausa sacensībās, kamēr sievietēm Kendija Aparjode un Ulla Zirne bija attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā.

(Papildināts viss teksts.)

Sprinta kausa divnieku sacensībās uzvaru guva krievi Aleksandrs Deņisjevs/Vladislavs Antonovs, kuri latviešus apsteidza par 0,011 sekundēm. Šis Krievijas duets uzvarēja arī sestdienas pamatsacensībās.

Savukārt trešie svētdien bija titulētie vācieši Toni Egerts/Saša Benekens.

Tikmēr abām pārējām Latvijas divnieku ekipāžām svētdien klājās pieticīgāk - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija sestie, bet pēdējie starp 12 finišējušiem divniekiem bija Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuri gan piedzīvoja kritienu.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem uzvaru ar 1050 guva Egerts/Benekens, kuriem ar 817 punktiem sekoja austrieši Tomass Šteiss/Lorencs Kollers, bet trešo vietu ar 790 punktiem ieņēma vēl viens Vācijas duets Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Savukārt Šici iekrāja 731 punktu un bija uzreiz aiz goda pjedestāla, kamēr Putins/Marcinkēvičs ar 482 punktiem bija septītie.

Savukārt Gudramovičs/Kalniņš ar 313 punktiem sezonu noslēdza 14.vietā.

Pēc tam notikušajās sieviešu sacensībās uzvaru izcīnīja Viktorija Demčenko no Krievijas, kura par 0,104 sekundēm apsteidza vācieti Dajanu Eitbergeri, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Pasaules kausa ieguvēja Natālija Geizenbergere no Vācijas.

Tikmēr Aparjode bija ceturtā, bet no uzvarētājas viņa atpalika par 0,191 sekundi, bet uzreiz aiz viņas sekoja Zirne, kura pirmajai pozīcijai piekāpās par 0,243 sekundēm. Aparjode sestdien bija ceturtā arī sieviešu pamatsacensībās, kamēr Zirne ar piekto vietu labojusi savu karjeras rekordu Pasaules kausā.

Savukārt vēl viena Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce svētdien sprintā piedzīvoja kritienu un līdz finišam netika.

Pasaules kausa kopvērtējumā iepriekš titulu nodrošinājušajai Geizenbergerei bija 1052 punkti, kamēr ar 793 punktiem sekoja vēl viena vāciete Taubica. Cauce ar 441 punktu bija astotā, kamēr Aparjode ar 419 punktiem bija desmitajā vietā, bet divas pozīcijas zemāk ar 378 punktiem bija Zirne.

Sprinta kausa sacensības svētdien noslēdzās ar vīriešu startu, kur uzvaru izcīnīja krievs Semjons Pavļičenko, kurš līdz ar to nodrošināja uzvaru arī Pasaules kausa kopvērtējumā, bet otrais, atpalikdams par 0,018 sekundēm, bija Romāns Repilovs, kamēr trešo pozīciju guva vēl viens krievs Maksims Aravins. Uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja titulētais vācietis Fēlikss Lohs.

Tikmēr vienīgais Latvijas pārstāvis Kristers Aparjods sprintā bija devītais, no uzvarētāja atpalikdams par 0,249 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem uzvaru ar 788 punktiem nodrošināja Pavļičenko, kamēr otrais ar 718 punktiem bija Repilovs, bet abiem krieviem ar 685 punktiem sekoja Lohs. No latviešiem Aparjods ar 325 punktiem ieņēma 15.pozīciju, Inārs Kivlenieks ar 229 punktiem bija 21.pozīcijā, Riks Kristens Rozītis ar 172 punktiem ieņēma 24.vietu, bet Artūrs Dārznieks ar 130 punktiem bija 28.pozīcijā.

Pirms tam svētdien vīriešu vieninieku sacensībās devīto vietu izcīnīja Aparjods, kurš kā vienīgais arī kvalificējās vēlāk gaidāmajam Sprinta kausam. Tikmēr Rozītis ieņēma 17.vietu, Dārznieks bija 20.pozīcijā, bet Kivlenieks pēc kritiena otrajā braucienā bija pēdējais starp 27 sportistiem.

Visbeidzot sezonas noslēdzošās sacensības - komandu stafete - paredzētas plkst.14.30.

Šodienas sacensības tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Sestdien notikušajās sacensībās no Latvijas sportistiem visaugstākos rezultātus uzrādīja Aparjode, kura bija ceturtā, bet Šici divniekos izcīnīja piekto vietu.

Pasaules kausa kalendārā šosezon ir deviņi posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu