Kā Rīgā izvairīties no bedrēm? Raidījums izveido "bedru atrašanas konstrukciju" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jau vairākas nedēļas galvenā sarunu tēma Rīgā ir bedres. Raidījums "Zebra" tam ir atradis risinājumu.

"Ne uz vienu nevajag cerēt. Ja tev liekas, ka uz ceļa ir pārāk daudz bedru, atliek vienkārši rīkoties," saka raidījuma vadītājs Pauls Timrots, norādot, ka "slīcēja glābšana ir paša slīcēja rokās".

Raidījumam ir plāns, kā izvairīties no bedrēm un nesasist mašīnas. Timrots demonstrē shēmu, kur attēlots skrejritenis automašīnas priekšpusē, kas vēstītu par bedrēm jau laicīgi.

Tādējādi bedrē neiebrauktu visa mašīna, bet tikai kontrolritenītis. "Nebūs ātra braukšana, bet bedres tiks laicīgi identificētas," stāsta Timrots. 

Raidījuma komanda dodas uz lielveikalu, lai iegādātos visas nepieciešamās detaļas - vairākas caurules, savienojošās detaļas, skrituļus u.c. 

Kad "bedru noteikšanas konstrukcija" ir gatava, Timrots steidz to izmēģināt Rīgas ielās. Iedegoties lampiņai, tiek signalizēts par priekšā esošu bedri. Viņš arī norāda, ka nekādi britu zinātnieki nebūtu izdomājuši neko labāku.

"Elementāra, lēta, vienkārša konstrukcija," atzīst raidījuma vadītājs. 

Foto: Bedres Rīgas centrā 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu