Rīgā kādā angārā atsavina puspiekabi, 3000 nelegālo cigarešu un 2000 litru dīzeļdegvielas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

18. februārī Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti devās uz plānoto pārbaudi saistībā ar nelegālo akcīzes preču iespējamu apriti angāru teritorijā Rīgas reģionā. Tās laikā teritorijā tika konstatēta puspiekabe, kura bija nozagta 2. februārī Ķengaragā.

Par šo zādzību policijā jau iepriekš bija uzsākts kriminālprocess. Puspiekabei bija noņemta valsts numurzīme un nomainītas riepas.

Turklāt veicot kratīšanu angārā, policisti guva apstiprinājumu arī nelegālo akcīzes preču apritei šajā adresē. Proti, angārā tika konstatēts un atsavināts 3000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kilograms tabakas un demontēta cigarešu ražošanas iekārta. Policijas ierašanās laikā personas, kuras saistītas ar šo preču apriti, netika sastaptas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Tāpat angārā tika konstatēts un atsavināts 2000 litru dīzeļdegvielas, kas, iespējams, ir nelegāla. Administratīvās lietvedības ietvaros tiks skaidrota tās izcelsme un īpašnieki. Tāpat tiek turpināts darbs un apstākļu skaidrošana uzsāktā kriminālprocesa ietvaros.

Zagtā puspiekabe ir atdota tās likumīgajam īpašniekam.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu