Raidījums: Pensionāri Petravičas solījumus par pensiju pieaugumu neuztver nopietni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vīrietis ar naudas maku. Ilustratīvs attēls.
Vīrietis ar naudas maku. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kā vēsta raidījums "TV3 Ziņas", šodien, 25. februārī, Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes pārstāvji tiekas ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (KPV LV).

Ministre pensionāriem akcentē, ka ārzemēs pensionāri ceļojot pa pasauli, bet latvieši to nevarot atļauties.

Ministre sola, ka būs lielākas pensijas tiem, kuri nostrādājuši vairāk par 40 gadiem.

Pensionāri Petravičai pārmet, ka viņa stāsta tieši tos pašus solījumus, ko iepriekšējie ministri, kā arī aicināja nolikt deputāta mandātu un pildīt tikai ministra darbu.

Ministre norādīja, ka viņai darba diena ilgst līdz divpadsmitiem naktī, bet deputāta mandātu nolikšot pēc pāris mēnešiem.

Pēc tikšanās Petraviča no LPF dāvanā saņēma rozes un maizes dēlīti.

Iepriekš ministre pauda, ka Labklājības ministrijas prioritāte būs minimālā ienākuma līmeņa sistēmas pilnveidošana, kas iekļauj minimālās pensijas celšanu.

Viņa sacīja, ka pensionāri ir grupa, kura visvairāk pakļauta nabadzības riskam. Minimālo pensiju iecerēts palielināt līdz 94 eiro, sākot no 2020. gada. 

Pensiju indeksācija notiks atkarībā no inflācijas un algu pieauguma, bet tiks indeksēta ne tikai pensija, bet arī piemaksas par nostrādātajiem gadiem līdz 1995. gada beigām.

Tās nekad iepriekš nav tikušas indeksētas, un līdz ar to pensiju pieaugums būs lielāks, apgalvoja Petraviča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu