Strīds izvēršas dūru vicināšanā; Dobeles iedzīvotāji fiziski izrēķinās ar pašvaldības policiju (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas pašvaldības policijas emblēma. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policijas emblēma. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pie sporta halles Dobelē futbola spēles pārtraukums izvērtās par publisku kautiņu starp pašvaldības policijas inspektoru un vīriešiem, kuri nevēlējās pakļauties likumsarga prasībām, vēsta LNT raidījums "Degpunktā". 

Raidījuma rīcībā nonācis video, kurā fiksēts konflikts starp Dobeles pašvaldības policistu un kādu iedzērušu kompāniju, kas gan lamāja likumsargu necenzētiem vārdiem, gan, tā teikt, "palaida rokas".

Aculiecinieks Emīls skaidro video redzamos kadrus, un iemeslu, kāpēc neviens no apkārtējiem nevēlējās pakļauties pašvaldības darbiniekam.

Viņš stāsta, ka policists bija pamanījis kādu vīrieti publiskā vietā lietojam alkoholu, taču pats bija pamatīgi iedzēris, tāpēc nedrīkstēja pildīt dienesta pienākumus.

Sašutuši par nepamatotu vardarbību, vietējie nolēma iesaistīties cīniņā.

Viņi bija pārliecināti, ka policists pats bijis alkohola reibumā un nedrīkstēja pielietot elektrošoku, lai vienu no viņiem aizturētu.

Video redzams, ka Emīls pacēla no policista jakas izkritušo dienesta transportlīdzekļa atslēgu un neatdeva to īpašniekam. Viņš skaidro, ka tā rīkojās, jo nevēlējās, lai likumsargs aizbēg no notikuma vietas un sēžas pie stūres dzērumā.

Dobeles pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Fecers kategoriski noliedz izskanējušās apsūdzības par to, ka dienesta darbinieks bijis alkohola reibumā, turklāt apliecina, ka elektrošoks tika pielietots atbilstoši situācijai.

"Vīrietis uzvedās izaicinoši un inspektora klātbūtnē vēl tajā brīdī iedzēra, līdz ar to lietoja alkoholu sabiedriskā vietā, pēc kā inspektors aizrādīja viņam vēlreiz un vīrietis palika agresīvs. (DP: Par komentāru, ka pats inspektors bija alkohola reibumā?) Šī informācija ir vairāk kā aplama, jo rezultātā šis vīrietis tika aizturēts un nogādāts atskurbtuvē. Pie aizturēšanas cieta mūsu inspektors, pret viņu tika izdarīti vairāki sitieni, gan galvas rajonā. Līdz ar to, slimnīcā pie apskates inspektors arī veica alkohola pārbaudi, kur nekas netika konstatēts," norāda policijas pārstāvis.

Aizturētajam vīrietim sastādīts administratīvais protokols par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, kā arī par sīko huligānismu, uzbrūkot policijas darbiniekam. Valsts policija par notikušo uzsākusi kriminālprocesu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu