Noskaidrotas visas Pasaules kausa basketbolā dalībnieces

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Pēc pirmdienas atlases mačiem noskaidrotas visas šī gada Pasaules kausa basketbolā dalībnieces.

Pirmdien noslēdzās 15 mēnešu ilgs atlases cikls Pasaules kausa izcīņai, kuras finālturnīrs no 31.auguta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

Kā pēdējā no Eiropas kontinenta ceļazīmi ieguva Melnkalne, kas gan savā laukumā ar rezultātu 74:80 piekāpās Latvijai, taču zaudēja ar tādu punktu starpību, kas ļāva iekļūt finālturnīrā. Ja Latvija būtu uzvarējusi ar vismaz deviņu punktu starpību, pie iespējas debitēt planētas meistarsacīkstēs tiktu tieši tā.

Eiropas kontinentam finālturnīrā atvēlētas 12 vietas, kas ir visvairāk no visiem reģioniem. Pasaules kausā spēlēs Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Lietuva, Polija, Krievija, Serbija, Spānija, Turcija, Čehija un Melnkalne, pēdējām divām no tām piedzīvojot debiju finālturnīrā.

Pēdējās divas ceļazīmes tika sadalītas no Amerikas, tās pirmdien iegūstot Dominikānas Republikai un Puertoriko, kamēr vēl pa iespējai startēt Pasaules kausā jau iepriekš ieguva Argentīna, Brazīlija, Kanāda, ASV un Venecuēla.

Savukārt no Āzijas finālturnīrā startēs astoņas izlases - mājiniece Ķīna, Austrālija, Irāna, Japāna, Jordānija, Dienvidkoreja, Jaunzēlande un Filipīnas.

Visbeidzot no Āfrikas ceļazīmes ieguva piecas valstis - Angola, Kotdivuāra, Nigērija, Senegāla un Tunisija.

Kopumā turnīrā startēs 32 izlases, bet grupu turnīra izloze notiks 16.martā.

Turnīrs notiks astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu