Urbanovičs: Lai partija lemtu par Ušakova kandidatūru EP, šāds priekšlikums vispirms jāiesniedz valdei (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) vispirms jāformulē priekšlikums valdei, un tad tā arī tiks lemts par konkrētiem kandidātiem uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, aģentūrai LETA sacīja "Saskaņas" priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs atturējās vērtēt, vai Ušakova dalība EP vēlēšanās būtu pareizs solis, piebilstot, ka valdes sēdē visi šie jautājumi tiks izrunāti. "Viņiem vispirms ir jāformulē priekšlikums valdei," sacīja politiķis, piebilstot, ka "Saskaņas" valdes sēde notiks ceturtdien, 28. februāra, vakarā.

Priekšlikumus par EP kandidātiem izvirzot nodaļas, bet Rīgas nodaļas priekšlikumi vēl tiekot gaidīti.

Urbanovičs arī neredzot vajadzību "jau šodien" lemt par iespējamo kandidātu Rīgas domes vadītāja amatam, jo vēl ir daudz laika, ņemot vērā, ka EP vēlēšanas notiek maijā.

"Saskaņas" priekšsēdētāja vietnieks izteicās, ka par deputātu Vjačeslavu Dombrovski (S) kā pirmo numuru EP vēlēšanu sarakstā "Saskaņa" lēma vēl pirms "kara stāvokļa". Iepriekš "Saskaņa" Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu Ušakova kabinetā nosaukusi par "politiski motivētu vienas partijas mēģinājumu mainīt vēlēšanu iznākumu".

Tikmēr Ušakovs pagaidām šo jautājumu nekomentē, norādot, ka to varētu darīt vēlāk šodien.

Arī Dombrovskis nevēlējās sniegt komentārus, skaidrojot, ka vispirms ir jāsagaida oficiālā informācija.

Kā ziņots, sākotnēji "Saskaņas" valde kā EP saraksta līderi izvirzīja Dombrovski, tomēr LTV ziņo, ka Ušakovs un nesenais viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR) abi kandidēšot EP vēlēšanās.

Ja Ušakovs tiks apstiprināts par EP saraksta līderi, tad Dombrovskis, visticamāk, nekandidēs.

Savukārt laikraksts "Neatkarīgā" vēsta, ka Rīgā valdošā partija "Saskaņa" šonedēļ valdes sēdē varētu izvērtēt iespējas partijas līderi Ušakovu Rīgas mēra krēslā nomainīt ar Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāju Baibu Rozentāli.

Arī aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka partijas valdes sēdē šāds jautājums varētu tikt pārrunāts.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu