Ušakovs: "Saskaņa" un GKR par Rīgas domes vadību lems pēc EP vēlēšanām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nils Ušakovs
Nils Ušakovs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Visi jautājumi, kas saistīti ar tālāko Rīgas domes darba organizāciju, tiks pieņemti, sākot no 26. maija, žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), kurš plāno kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Šos jautājumus "Saskaņa" risinās kopā ar partneriem no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), akcentēja Ušakovs.

Viņš gan piebilda, ka maija otrajā pusē dosies atvaļinājumā, lai "tādā veidā nodrošinātu absolūti caurskatāmu procesu".

Bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), kurš arī iecerējis kandidēt EP vēlēšanās, uzsvēra, ka daudzas partijas izvirza dalībai EP ministrus, deputātus.

"Ar ko Rīgas mērs atšķiras no jebkuras citas amatpersonas, ja nepārkāpj attiecīgo ierobežojumus reklāmā un aģitācijā?" pauda Ameriks.

Otrdienas vakarā sasauktajā preses brīfingā Ušakovs un Ameriks atturējās komentēt, kuru kandidātu varētu virzīt Rīgas mēra amatam kā nākamo. Politiķi nekomentēja arī izskanējušo versiju, ka šim amatam varētu tikt izvērtēta Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle, kura pati arī piedalījās preses brīfingā.

Arī aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka partijas valdes sēdes dienas kārtībā šāds punkts esot iekļauts, taču nav izdevies noskaidrot, pēc kā iniciatīvas un ar kādu motivāciju.

Kā ziņots, "Saskaņa" Rīgas domes frakcija un GKR valde nolēmusi aicināt iekļaut "Saskaņas" EP vēlēšanu sarakstā Ušakovu un Ameriku.

Par EP vēlēšanu saraksta apstiprināšanu "Saskaņa" lems jau ceturtdien, 28. februārī.

EP vēlēšanas notiks maijā.

Video: Preses konference Rīgas domē

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu