Grieķijas mediji: Strēlnieks traumas dēļ nevarēs spēlēt vismaz vienu mēnesi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks traumas dēļ nevarēs spēlēt četras līdz sešas nedēļas, ziņo vairāki Grieķijas mediji.

Latvijas izlase pirmdien kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 80:74 uzvarēja Melnkalni, tomēr to nepaveica ar vajadzīgo deviņu punktu starpību, tāpēc ceļazīmi uz finālturnīru neizcīnīja.

Latvijas izlases sastāvā līdera lomu uzņēmās Strēlnieks, kuram nepilnās 37 minūtēs bija 25 punkti un desmit rezultatīvas piespēles, kā arī piecas atlēkušās bumbas.

Strēlnieks laukumu pameta 48 sekundes pirms finālsvilpes, kad ar ceļgaliem sadūrās ar pretinieku centra spēlētāju Bojanu Dubļeviču.

Kā otrdien paziņoja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis, Strēlnieks jau mača laikā bija guvis kājas muskuļa plīsumu.

Savukārt Grieķijas mediji vēsta, ka izlasē gūtā trauma Strēlniekam liegs spēlēt vismaz četras līdz sešas nedēļas jeb vienu līdz pusotru mēnesi. Līdz ar to ULEB Eirolīgas pamatturnīra atlikušās septiņas spēles viņam, visticamāk, ies secen.

Strēlnieks šajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guvis 8,8 punktus, veicis 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guvis 6,3 punktus un veicis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Piektdien Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos" komandai ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā jāuzņem Maskavas CSKA. Zem jautājuma zīmes arī arī otra "Olympiakos" saspēlnieka Vasiļa Spanuļa dalība mačā, jo viņš arī guvis traumu. Eirolīgā jaunu spēlētāju pieteikšanas termiņš beigsies trešdien.

Strēlnieks, spītējot savainojumiem, nav atteicis Latvijas izlasei. Kaut arī ārsti stingri ieteica atpūsties un izārstēt savainojumu, 2016.gadā Strēlnieks dažas dienas pēc klubu sezonas beigām pievienojās valstsvienībai un, riskējot ar veselību, spēlēja olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā kā komandas pamatsastāva saspēles vadītājs. Latvijas Basketbola savienība (LBS) 2016.gadā Strēlnieku nosauca par piemēru basketbolā, kā arī attieksmes un darba ētikas ziņā izcēla kā paraugu ikvienam jaunajam basketbolistam.

Strēlnieks tika atzīts par 2018.gada Latvijas labāko basketbolistu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu