"Aprakts zem drauga šķūnīša krāsmatām." Atklājas Aizputes uzņēmēja slepkavības motīvi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nodedzis šķūnītis; ilustratīvs foto.
Nodedzis šķūnītis; ilustratīvs foto. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pirms 19 gadiem Aizputē bezvēsts pazuda vietējo aprindās bēdīgi slavens uzņēmējs Aigars Zikmanis.

Pirms diviem gadiem pazušanas lieta pārtapa par slepkavības krimināllietu, jo tika atrasts minētā vīrieša līķis ar visu auto. Divu gadu laikā policijai ir izdevies atšķetināt šo noziegumu un tikt uz pēdām slepkavam. 

2017. gada aprīlī Aizputē atklājās viens no deviņdesmito gadu norieta lielākajiem pilsētiņas noslēpumiem. Bezvēsts pazudušais vietējais uzņēmējs un apšaubāmu darbu piekopējs Aigars Zikmanis, par kura prombūtni ziņots 2000. gadā, tika atrasts savā automašīnā apraksts zem viņa draugam savulaik piederējuša šķūnīša krāsmatām. Turklāt mirušā ķermenī un galvā bijušas ložu pēdas.

Spocīgais atradums uziets nejauši, kad jaunie zemes īpašnieki līdzinājuši drupas. Šķūris aizķēris un uzplēsis automašīnas Audi Coupe jumtu.

Policija nepilnus divus gadus pēc līķa atrašanas šo lietu ir atrisinājusi, saka Valsts policijas Slepkavību izmeklētājs Jānis Kāpostiņš. Slepkava, kurš nu aizturēts, kādu laiku uzturējies ārzemēs.

“Persona, kas, iespējams, izdarīja šo slepkavību, ir aizturēta un atzīta par aizdomās turēto. Sākotnēji tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, kas vēlāk tika mainīts pret drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu,” skaidro Kāpostiņš.

Policijai ir noskaidrojusi nozieguma motīvu. Faktiski kādreizējie draugi un biznesa partneri deviņdesmito gadu beigās sākuši plēsties un nav spējuši vienoties par naudas lietām.

Jau tuvākajā laikā lietu paredzēts nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu