Girgensona "Sabres" pēc kārtējā zaudējuma vēl vairāk attālinās no Stenlija kausa izcīņas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda otrdien pēc kārtējā zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā vēl vairāk attālinājusies no Stenlija kausa izcīņas sasniegšanas.

"Sabres" otrdien izbraukumā ar rezultātu 2:5 (1:2, 1:1, 0:2) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu, piedzīvojot sesto zaudējumu pēdējo septiņu maču laikā.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku raidījumu. Cīņu uzbrucējs noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau pirmo astoņu minūšu laikā "Flyers" izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 13.minūtē Džeks Aikels vienus vārtus atguva, taču otrā perioda izskaņā Džeimss van Rīmsdiks atkal atjaunoja Filadelfijas komandai divu vārtu pārsvaru. Cīņas 38.minūtē "Sabres" hokejists Keisijs Mitelstads atkal samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr tie izrādījās viesu pēdējie vārti mačā, jo drošu uzvaru "Flyers" vienībai noslēdzošajās 20 minūtēs nodrošināja Treviss Senheims un Klods Žirū.

Girgensons šosezon 56 spēles guvis trīs vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

"Sabres" ar 66 punktiem 63 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu, no "play-off" zonas atpaliekot jau par astoņiem punktiem, kamēr "Flyers" ar 67 punktiem 63 mačos ir astotā.

Bufalo komanda nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad uzņems vienu no sīvākajām konkurentēm Pitsburgas "Penguins".

Tikmēr "Penguins" bez Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera palīdzības otrdien izbraukumā ar 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) pārspēja citu konkurenti cīņā par vietu Stenlija kausa izcīņā Kolumbusas "Blue Jackets", tādējādi atgriežoties "play-off" zonā.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Džeredzs Makans. Savukārt Bļugers šonedēļ tika nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu (AHL).

"Penguins" ar 74 punktiem 63 spēlēs Austrumu konferencē ieņem astoto vietu.

Savukārt piekto zaudējumu pēc kārtas otrdien piedzīvoja Otavas "Senators", kuras pieteikumā nebija cits latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Šī vienība izbraukumā ar 2:7 (2:2, 0:4, 0:1) kapitulēja Stenlija kausa glabātājai Vašingtonas "Capitals".

"Senators" ar 49 punktiem 63 mačos ir NHL vājākā komanda un uz dalību Stenlija kausa izcīņā nepretendē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu