Krauliņš: Izšķirošajā spēlē bija vairākas kļūdas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā spēlē labi un konkurētspējīgi spēlētāji, taču izšķirošajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē tika pieļautas vairākas kļūdas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, uzskata kādreizējais valstsvienības galvenais treneris Armands Krauliņš.

Latvijas izlase pirmdien kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 80:74 uzvarēja Melnkalni, tomēr to nepaveica ar vajadzīgo deviņu punktu starpību, tāpēc ceļazīmi uz finālturnīru neizcīnīja.

"Vērtējot pēc rezultāta, protams, turnīrs jāatzīst kā neveiksmīgs. Pēdējā spēle bija laba, mēs pierādījām to, ka mums ir labi spēlētāji. Tie ir mūsu dārgakmeņi un spožākais no tiem ir Jānis Strēlnieks," teica Krauliņš.

"Gan uzbrukumā, gan aizsardzībā bija vairākas nianses, kuras vakar liedza sasniegt vēlamo rezultātu. Ja tas, ka Dairim Bertānam jāizpilda pēdējais metiens, bija treneru lēmums, es tam nepiekristu. Tajā mirklī spēlē bija arī tādi spēlētāji, kuri pierādīja, ka spēj gūt punktus labāk," norādīja pieredzējušais speciālists.

Sabiedrībā plašas diskusijas ir par to, vai atkāpties no Latvijas izlases galvenā trenera amata nevajadzētu Arnim Vecvagaram, tomēr pagaidām šāds solis nav bijis.

Tiesa, Krauliņš viedokli par to, vai Vecvagaram būtu jāturpina trenēt izlasi, neizteica. Viņš uzsvēra, ka tas ir Latvijas Basketbola savienības (LBS) un Treneru komisijas kompetencē, un viņu pienākums arī ir lemt šo jautājumu.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātos vēl ne reizi nav piedalījusies, turklāt tāda pati situācija ir arī Melnkalnei, kas līdz ar to šogad sacentīsies savā pirmajā finālturnīrā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.auguta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu