Ausma Kantāne dusmu karstumā piezvanījusi Nilam Ušakovam un viņu salamājusi (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ausma Kantāne
Ausma Kantāne Foto: Sintija Zandersone/LETA

Teātra un kino aktrise, bijusī politiķe, sabiedriskā darbiniece Ausma Kantāne-Ziedone, kura teju 50 gadus bija precējusies ar dzejnieku Imantu Ziedoni, intervijā žurnālam "Ieva" atklāja kādu nesenu gadījumu no savas dzīves - viņa dusmu karstumā piezvanījusi un pasūdzējusies Rīgas mēram Nilam Ušakovam.

Kantāne pastāstīja, ka 17. novembrī izsaukusi taksometru, lai aizvestu vairākus gultasveļas komplektus uz ķīmisko tīrītavu, taču šoferis viņu nav sapratis.

"Taksometra šoferis man pa telefonu jautāja, kur braukt. Es atbildēju: no Dzirnavu ielas iegriezieties Zaļajā ielā un gaidiet pie kāpņutelpas. Viņš: ja ņe poņemaju. Es: skaidri un gaiši jums saku, kā var piebraukt. Šoferis galu galā tomēr piebrauca, es aizvedu veļu, bet iekšēji vārījos - idrikenštein, kas te notiek! Rīt manai valstij simtā dzimšanas diena, bet man vēl joprojām jārunā krieviski! Sapratu, ka man kādam jāpiezvana. Citādi sirds plīsīs," atklāja aktrise.

Viņa pastāstīja, ka nekavējoties tālruņa kontaktos meklējusi, kam piezvanīt, apdomājot bijušos partijas biedrus, taču saprata, ka tie viņai palīdzēt nevarēs.

"Beigās ieraudzīju Nila Ušakova numuru. Kad bijām Saeimā, mēs abi bijām deputāti, vienā svara kategorijā. Vēl nodomāju - diez vai viņš pats atbildēs? Varbūt sekretāre? Visādi izdomājos, tomēr zvanīju. Pēc pāris signāliem viņš atbildēja. Pats. Pateicu savu vārdu un pavaicāju, vai viņš mani atceras.

Kad saņēmu apstiprinošu atbildi, sāku savu sakāmo: Man sirds kāpj pa muti ārā, jo izsaucu taksometru, bet vadītājs nesaprot latviski neviena vārda. Kā tas ir iespējams? 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā divvalodības dēļ latviešu tauta bija tikpat kā iznīcināta, mēs knapi elpojām. 2012. gadā jūs rīkojāt jaunu referendumu par divvalodību, lai latviešu tauta atkal būtu tādā pašā situācijā. Pie divvalodības latvietis krieva priekšā ir zaudētājs. Pieprasot referendumu, jūs apzināti gribējāt iznīcināt latviešu tautu. Mans padoms - jūs varat to izlīdzināt, mums atvainojoties.

Viņš visu laiku klusēja. Es turpināju un teicu, ka viņš var arī godīgi atzīt, ja ir tāds pats kā Alfrēds Rubiks, kurš bija pārliecināts komunists un tāds pats arī turpināja būt pēc apcietinājuma, un es viņu par to cienu, jo zinu, ar ko man ir darīšana. Mēs esam ideoloģiski pretinieki. Klusums turpinājās. Beigās pateicos, ka viņš mani ir uzklausījis, un noliku klausuli," pieredzē dalījās Kantāne.

Viņa atzina, ka pēc telefona zvana viņai kļuvis vieglāk, jo uzskata, ka par visām situācijām dzīvē ir jāizrunājas.

Fotogalerija: Aktrise Ausma Kantāne-Ziedone

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu