Reizniece-Ozola: Latvijas Banku vajadzētu vadīt cilvēkam ar neapšaubāmu reputāciju (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Banku vajadzētu vadīt cilvēkam ar neapšaubāmu reputāciju, tā, atbildot uz jautājumu, vai Ilmāra Rimšēviča atgriešanās Latvijas centrālās bankas vadītāja amatā nemetīs šaubu ēnu pār Latvijas finanšu sektoru, aģentūrai LETA atzina bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Neviens nav vainīgs, kamēr nav notiesāts. Tomēr situācijā, kad pār Latvijas finanšu sektoru karājas Damokla zobens, Latvijas centrālajai bankai būtu jābūt tādas personas rokās, kurai ir neapšaubāma reputācija," atzina Reizniece-Ozola.

Savukārt vērtējot Eiropas Savienības Tiesas atcelto lēmumu, ar kuru Rimšēvičs tika atstādināts no amata, bijusī finanšu ministre sacīja: "Bija skaidrs, ka būs konfrontācijas starp nacionālo un starptautisko tiesību sistēmu. Tomēr jautājums, cik profesionāli un prasmīgi Tieslietu ministrija aizstāvēja Latvijas intereses šajā procesā."

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības Tiesa (EST) ir atcēlusi lēmumu, ar kuru Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir atstādināts no amata, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Savā spriedumā EST norādīja, ka pat pagaidu aizliegums pildīt amata pienākumus ir uzskatāms par atbrīvošanu no amata.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn 18. jūnijā nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus pret Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Neilgi pēc tam prokuratūra šajā lietā Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 11 gadiem.

Rimšēvičs iepriekš preses konferencē iepriekš apgalvoja, ka nav vainīgs un tāpēc pats neatkāpsies no Latvijas Bankas prezidenta amata. Viņam inkriminētos noziegumus Rimšēvičs uzskata par atsevišķu baņķieru interesēs veiktu nomelnošanu. Viņa pienākumus pašlaik pilda Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa.

KNAB Rimšēviču aizturēja pirms gada - pērnajā februārī.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu