21 miljona kompensācija par 38 gadiem cietumā; ASV atbrīvo nepatiesi notiesātu vīrieti (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kreigs Koulijs
Kreigs Koulijs Foto: AP/Scanpix

ASV tiesa pēc 38 gadiem attaisnojusi nepatiesi apsūdzēto Kreigu Kouliju par dubultslepkavību, kuru viņš nebija veicis, vēsta "BBC News".

71 gadu vecais Kreigs Koulijs tika ieslodzīts 1978. gadā par viņa bijušās partneres un viņas dēla slepkavību, taču viņš nemainīgi apgalvoja, ka ir nevainīgs un nodarīto neatzina. 

Slepkavības, kurās apsūdzēja Kouliju, tika pastrādātas 1978. gada 11. novembrī. 24 gadus vecā Ronda Vihta tika atrasta izvarota un nožņaugta, bet viņas četrgadīgais dēls Donalds - nosmacēts. 

Kaimiņi policijai stāstīja, ka ap pulksten 5.30 pamodušies no skaļiem trokšņiem. Kāda kaimiņiene sacīja, ka esot palūkojusies ārā pa logu un redzējusi Koulija automašīnu.

31 gadu vecais Koulijs tobrīd strādāja restorānā par menedžeri. Tajā laikā attiecības ar Vihtu jau bija izbeigtas.

Pēc aizturēšanas un divām tiesām viņš tika atzīts par vainīgu un notiesāts ar mūža ieslodzījumu. Iepriekš Koulijam nav bijušas nevienas apsūdzības. 

No ieslodzījuma viņš tika atbrīvots 2017. gada novembrī, pēc tam, kad atkārtotas lietas izskatīšanas laikā DNS pierādīja viņa nevainību.

"Tas nav kaut kas, ko jūs varat aprakstīt ar vārdu - sāpīgi," vēlāk pēc atbrīvošanas teica Koulijs laikrakstam "LA Times".

Kalifornijas tiesu vēsturē šis ir bijis visilgāk izciestais sods, kāds piemērots nepatiesi apsūdzetam cilvēkam. Kompensāciju izmaksās Simivalejas pilsēta, kā ārpustiesas vienošanās ceļā panāktu darījumu.

"Kaut arī naudas summa nevar kompensēt to, kas notika ar Koulija kungu, šīs lietas atrisināšana ir pareizā rīcība, ko darīt Koulija kunga un mūsu sabiedrības labā," sacīja Simivalejas pilsētas vadītājs Eriks Levits.

"Izmaksas, kas saistītas ar tiesas procesu, būtu astronomiskas, un mums būtu bezatbildīgi tā rīkoties," uzsvēra Levits.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu