LFF Sacensību nodaļas ilggadējais vadītājs Gaidels atkāpjas no amata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Gaidels
Artūrs Gaidels Foto: Evija Trifanova/LETA

Ilggadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Gaidels atkāpies no amata, trešdien paziņoja nu jau bijusī LFF amatpersona.

Lēmums atkāpties tika pieņemts otrdienas vakarā.

"Nostrādāju federācijā vairāk nekā desmit gadus. Sākumā sacensību nodaļā pildīju menedžera funkciju, pēc tam kļuvu par nodaļas vadītāju, turpinājumā piekopu arī godīgas spēles principus. Viena mana īpašība - esmu principiāls cilvēks, tāpēc šis lēmums bija principa jautājums," stāstīja Gaidels.

Viņš neesot varējis sastrādāties ar jauno LFF prezidentu Kasparu Gorkšu un LFF ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku.

"Nav noslēpums, ka ar jauno vadību mums neizdevās sadarbība, kādu vēlētos, mums bija atšķirīgi uzskati. Tas tomēr darba procesā ir normāli, tā nav traģēdija, turklāt ir pārmaiņu process. Agrāk federācijā bija sauklis - viena komanda, viens mērķis. Vairs es to nejūtu, agrāk tā bija. Federācija nav vienota," secināja Gaidels.

Pēdējais piliens Gaidelam bijis otrdien dzirdētais audioieraksts, kurā Gorkšs it kā par kaut ko vienojoties ar no futbola diskvalificēto Oļegu Gavrilovu. Pats Gaidels gan nevarēja apliecināt, vai audioieraksts bijis īsts.

"Man bija iespēja ar citiem biedriem noklausīties audio ierakstu. Nezinu, vai tas ir patiess vai nepatiess audio. Jautājums, vai šī tikšanās tiešām ir bijusi. Ja tā ir bijusi, tas ir pretrunā ar visiem godīgas spēles principiem. Noskaidrojot faktus, pieņēmu lēmumu atkāpties. Man tas nav pieņemami. Dzirdēju pēc balss Gorkšu un no futbola diskvalificētā Gavrilova balsi. Es tam ticēju," uzsvēra Gaidels.

Tikmēr Gorkšs teica, ka starp viņu un Gavrilovu nekādas vienošanās nav bijis.

"Ar Gavrilovu esmu ticies, neesmu slēpis. Neatceros, vai tas bija dienu pirms kongresa vai citā datumā, bet nekādu vienošanos parakstījis neesmu. Negribu komentēt falsificētus ierakstus," skaidroja Gorkšs.

Audioierakstu dzirdējuši arī Pukinsks un LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, taču arī viņi nevar apliecināt tā autentiskumu, jo ieraksts bijis graizīts, tajā izgriezti personu vārdi, kas sarunā pieminēti.

Kā ziņots, vairāki LFF biedri ir parakstījuši iesniegumu ar vēlmi sasaukt ārkārtas kongresu, kurā mēģinātu gāzt Gorkšu no organizācijas vadītāja amata. Ārkārtas kongress notiks ceturtdien.

LFF vadības opozicionāru iesniegumā, kura iniciators ir pērn ar Gorkšu prezidenta vēlēšanās konkurējošais Vadims Ļašenko, ir 21 biedra paraksts. Lai sasauktu ārkārtas kongresu, bija nepieciešami vismaz desmitā daļa no biedru atbalsta jeb 15 no 141 biedra.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pagājušā gada aprīlī, kad viņš ārkārtas kongresā vēlēšanās pārspēja Ļašenko un Krišjāni Kļaviņu. Viņš amatā tika ievēlēts uz diviem gadiem, nomainot iepriekšējo prezidentu Gunti Indriksonu. Pēc statūtiem nākamās vēlēšanas paredzēts aizvadīt nākamā gada kongresā, tajā prezidentam iegūstot pilnvaras uz četriem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu