Ukraina nepiedalīsies šī gada Eirovīzijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Frontes ciemats Borbrova, Ukraina
Frontes ciemats Borbrova, Ukraina Foto: Jānis Vingris/TVNET

Pēc vairāku nacionālās atlases fināla dalībnieku atteikuma Ukrainas nacionālā raidsabiedrība nolēmusi nesūtīt valsts pārstāvjus uz Eirovīzijas starptautisko dziesmu konkursu Izraēlā.

"Šī gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē par uzvarētāju kļuva dziedātāja MARUV, kurai nacionālā raidorganizācija kā katru gadu piedāvāja slēgt līgumu par dziesmu konkursu. Taču pēc sarunām MARUV atteicās parakstīt līgumu," teikts Ukrainas nacionālās raidsabiedrības NOTU paziņojumā.

Dziedātāja sestdien uzvarēja nacionālajā atlasē un ieguva tiesības pārstāvēt Ukrainu šīgada Eirovīzijā, kas maijā notiks Izraēlā.

Tomēr pēc sarunām pirmdien NOTU paziņoja, ka nav spējusi vienoties ar MARUV, un abas puses apsūdzēja viena otru šī konkursa politizēšanā.

Viens no līguma nosacījumiem būtu liedzis MARUV koncertēt Krievijā, lai gan viņai ir paredzēts 6. aprīlī uzstāties Maskavā ar savu pirmo solo koncertu.

NOTU paziņoja, ka MARUV nepiekrita būt par "Ukrainas kultūras vēstnieci" un "Ukrainas sabiedrības viedokļa paudēju pasaulē".

MARUV sociālajā tīklā "Instagram" ierakstīja, ka ir noraidījusi nosacījumus, kas liktu viņai spēlēt politisku lomu Eirovīzijā.

"Es neesmu gatava uzstāties ar lozungiem, pārvēršot manu parādīšanos konkursā par reklāmu mūsu politiķiem," paziņoja MARUV. "Es esmu mūziķe, nevis instruments politiskajā arēnā."

Vēlāk no dalības Eirovīzijā atteicās arī atlases fināla otrās un trešā vieta ieguvēji "Freedom-jazz girls band" un "Kazka", kā arī vēl viens fināla dalībnieks "Brunettes Shoot Blondes".

NOTU paziņoja, ka varēja sūtīšanai uz Izraēlu izvēlēties jebkuru izpildītāju, kas nepiedalījās nacionālajā atlasē, taču no tādas alternatīvas raidorganizācija atsakās, cienot skatītāju izvēli nacionālajā atlasē. Esošajā situācijā, kā arī ņemot vērā pārmērīgo politizāciju atlases laikā, sabiedriskā raidorganizācija izlēmusi atteikties no dalības Eirovīzijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu