Indrašis gūst vārtus un sekmē Maskavas "Dinamo" uzvaru mačā pret Kalniņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis trešdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla otrajā mačā, palīdzēdams Maskavas "Dinamo" komandai gūt uzvaru un sērijā līdz četrām uzvarām panākt 2-0.

"Dinamo" viesos ar rezultātu 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pārspēja latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit" vienību.

Pirmie šajā mačā vārtus guva laukuma saimnieki, spēles desmitajā minūtē Niklasam Jensenam panākot 1:0.

Tiesa, perioda 16.minūtē Patriks Zakrisons izlīdzināja rezultātu, bet pāris minūtes vēlāk Indrašis no labā iemetienu apļa pretinieku hokejista aizsegā panāca 2:1.

Otrā perioda devītajā minūtē vēl vienu ripu "Jokerit" vārtos ieraidīja Mīka Kovisto.

Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem Raiena Zapolska vietā mājinieku vārtos stājās Kalniņš.

Trešā perioda piektajā minūtē Braiens O'Nīls vienus vārtus atguva, taču Helsinku vienība atspēlēties nespēja, turklāt mača pēdējās minūtēs neizmantoja lielo vairākumu.

Indrašis šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa vārtiem, kas bija lielākais rādītājs komandā.

"Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko šajā mačā atvairīja 46 mājinieku mestās ripas.

Sērijas nākamās divas spēles notiks piektdien un svētdien Maskavā.

Tikmēr citā Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Jaroslavļas "Lokomotiv" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) guva virsroku pār "Soči" vienību, sērijā panākot 2-0.

Mājinieku vārtsargs Iļja Konovalovs šajā cīņā atvairīja visas 22 Soču hokejistu mestās ripas.

Tāpat 2-0 sērijā panākusi Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard", kas Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā mačā savā laukumā Balašihā ar 6:3 (2:0, 2:2, 2:1) pārspēja Gagarina kausa čempioni Kazaņas "Ak Bars".

"Avangard" rindās ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Teilors Beks, bet divi vārti un viena piespēle bija Sergejam Širokovam. Viesiem divus vārtus guva Pols Postma.

Citā Austrumu ceturtdaļfinālā Ufas "Salavat Julajev" viesos ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) pārspēja divkārtējo Gagarina kausa ieguvēju Magņitogorskas "Metallurg", sērijā panākot 1-1. Ufas vienībā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Tēmu Hartikainens.

Otrdien pirmajās spēlēs uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" viesos ar rezultātu 2:0 pārspēja spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur par aizsargu treneri strādā leģendārais latvietis Sandis Ozoliņš, izbraukumā ar 1:4 piekāpās Astanas "Baris".

Jekaterinburgas "Avtomobilist" mājās ar 3:0 apspēlēja Čeļabinskas "Traktor", bet Maskavas CSKA savā laukumā ar 4:0 apspēlēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Gagarina kausa izcīņu piekto gadu pēc kārtas nesasniedza Latvijas komanda Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu